FUN TIME

Πράσινη ανάπτυξη και πράσινα… παπάκια!

Πράσινη ανάπτυξη και πράσινα… παπάκια!

Από την …. ανέμελη θέση ενός βουλευτή, ο Γιώργος Παπανδέου βρήκε θετικό κλίμα κατά την επίσκεψή του στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στην πόλη του Κιέλου της Γερμανίας προκειμένου να συμμετάσχει στο Συνέδριο των Γερμανών Πρασίνων με την ατζέντα να περιλαμβάνει συζητήσεις για πράσινη ανάπτυξη και πράσινα…παπάκια!

Η παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού ενθουσίασε όπως φαίνεται τον Γερμανικό Τύπο κι αυτό φάνηκε από τα κολακευτικά δημοσιεύματα:

«Οι Πράσινοι θέλουν περισσότερη Ευρώπη – Ο Παπανδρέου υπέρ της πράσινης επανάστασης» είναι ο τίτλος στους Financial Times Deutschland, που γράφουν: «…Ο Παπανδρέου, όπως και οι Πράσινοι, ζήτησε κολλεκτιβοποίηση του χρέους μέσω ευρωομολόγων. Τόνισε ότι για την έξοδο από την κρίση χρέους και την κλιματική αλλαγή είναι απαραίτητη μια πράσινη αναπτυξιακή επανάσταση»…

Spiegel Oline: «Ο Παπανδρέου προειδοποίησε για την αποδημοκρατικοποίηση της Ευρώπης».

Stern: «…Την πιο συγκινητική ομιλία εκφώνησε κάποιος, που ακριβώς λόγω των αυστηρών μέτρων (λιτότητας) έχασε ήδη σχεδόν τα πάντα: ο έλληνας πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Με πάθος υποστήριξε μια νέα, ισχυρότερη Ευρώπη, πάνω στα θεμέλια που έθεσαν στο βασικό τους ψήφισμα και οι Πράσινοι».