GOSSIP

Αυτός είναι ο νέος... «ρόλος» του Τόμι Λι Τζόουνς

Αυτός είναι ο νέος... «ρόλος» του Τόμι Λι Τζόουνς

Ο βετεράνος Αμερικανός ηθοποιός θα είναι επικεφαλής της κριτικής επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκιο τον επόμενο μήνα.

Το 30ο Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2017 στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα ανοίξει με την προβολή της ιαπωνικής ταινίας φαντασίας «Fullmetal Alchemist» και θα κλείσει με το νέο ντοκιμαντέρ του Αλ Γκορ «Μία ενοχλητική συνέχεια» (An Inconvenient Sequel: Truth to Power). Ο Τόμι Λι Τζόουνς θα συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή μαζί με τον Βέλγο σκηνοθέτη, Μάρτιν Πρόβοστ γνωστό από την ταινία «Serafine», τον Ιρανό σεναριογράφο –παραγωγό, Reza Mirkarimi, τον Ιάπωνα ηθοποιό, Masatoshi Nagase και την Κινέζα ηθοποιό, σκηνοθέτη, παραγωγό και τραγουδίστρια, Vicky Zhao Wei.

Η κριτική επιτροπή θα απονείμει το Grand Prix, το βραβείο κριτικής επιτροπής, καθώς και τα βραβεία καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου σεναρίου, καλύτερου άνδρα ηθοποιού, καλύτερης γυναίκας ηθοποιού και καλλιτεχνικής συνεισφοράς. Στις 15 ταινίες, κυρίως από την Ασία, την Κεντρική Ασία και την Ευρώπη που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα περιλαμβάνονται το ερωτικό θρίλερ «Gutland», το φιλμ «The Lowlife», κινηματογραφική μεταφορά από τον σκηνοθέτη Takahisa Zeze του μυθιστορήματος της ηθοποιού πορνό ταινιών Mana Sakura, το «Maryline» με πρωταγωνίστρια τη Vanessa Paradis και το «Grain» με τον Jean-Marc Barr, μια τουρκική ταινία sci-fi που θίγει περιβαλλοντικά θέματα.

ΤΟΜΙ

«Το 30ο Φεστιβάλ περικλείει την προσήλωσή μας να μοιραζόμαστε τις χαρές του κινηματογράφου, να προωθούμε την ανταλλαγή μεταξύ των επαγγελματιών του κινηματογράφου και να καλλιεργούμε το μέλλον της ταινίας» δήλωσε σύμφωνα με το Variety, ο Takeo Hisamatsu, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας παραγωγής Shochiku, ο οποίος ανέλαβε τη διεύθυνση του φεστιβάλ. Στη φετινή διοργάνωση εντάχθηκαν τρία νέα προγράμματα, το Midnight Film Festival με ολονύχτιες προβολές ταινιών, το Cinema Arena 30, σειρά 30 κινηματογραφικών προβολών στο Roppongi Hills Arena και το Godzilla Cinema Concerts, προβολές της αυθεντικής ταινίας «Godzilla» συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.

Οι ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκιο 2017 είναι: «We the Dead» (aka «Aquerat») του Edmund Yeo (Μαλαισία) «Crater» των Silvia Luzi, Luca Bellini (Ιταλία), «Euthanizer» του Teemu Niki (Φινλανδία), «Forget About Nick» της Margarethe von Trotta (Γερμανία), «Grain» του Semih Kaplanoglu (Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Κατάρ), «Gutland» Govinda van Maele (Λουξεμβούργο, Γερμανία, Βέλγιο), «The Home» του Asghar Yousefinejad (Ιράν) «The Looming Storm» του Dong Yue (Κίνα), «The Lowlife» του Takahise Zeze (Ιαπωνία), «Maryline» του Guillaume Gallienne (Γαλλία), «Namme» του Zaza Khalvashi (Γεωργία, Λιθουανία), «Ship in a Room» του Lyubomir Mladenov (Βουλγαρία), «Sparring» του Samuel Jouy (Γαλλία) και «Sveta» της Zhanna Issabayeva (Καζακστάν).

Σχετικές ειδήσεις