GOSSIP

Πατρίσια Κας: Η περιοδεία της γαλλίδας τραγουδίστριας σε 12 ρωσικές πόλεις

Πατρίσια Κας: Η περιοδεία της γαλλίδας τραγουδίστριας σε 12 ρωσικές πόλεις

Στις 13 Δεκεμβρίου η τραγουδίστρια θα είναι στη μοσχοβίτικη σκηνή του «Crocus City Hall».

H γαλλίδα τραγουδίστρια Πατρίσια Κας, ίνδαλμα της μουσικής σκηνής στη Ρωσία, θα δώσει συναυλίες σε 12 ρωσικές πόλεις, αρχίζοντας από την Αγία Πετρούπολη στις 21 Νοεμβρίου και ολοκληρώνοντάς την στα μέσα Δεκεμβρίου στη Μόσχα. Σταθμοί της ρωσικής περιοδείας της Κας θα είναι οι πόλεις Νίζνι Νόβγκοροντ, Ιβάνοβο, Βόλγκογκραντ, Νοβοσιμπίρσκ, Γεκατερίνμπουργκ, Καζάν, Κρασνοντάρ, Ροστόφ επί του Ντον, Σαμάρα, Βορονέζ. «Η νέα μου παράσταση ονομάζεται 'Patricia Kaas' όπως και ο τελευταίος μου δίσκος. Θα ήθελα το κοινό να με γνωρίσει όχι μόνο ως ερμηνεύτρια αλλά και ως γυναίκα. Θέλω να δείξω πώς η γυναικεία μου φύση αντανακλάται στην επιλογή των τραγουδιών και της μουσικής», δήλωσε στη συνέντευξή της στο ρωσικό πρακτορείο TASS.

ΚΑΣ

«Έχω συνειδητοποιήσει ότι όλα τα τραγούδια με βοήθησαν να ζήσω όλα αυτά τα χρόνια. Έχω ορισμένες νέες συνθέσεις που θα δώσουν πνοή στην περιοδεία αυτή, καθώς μπορώ να τα ερμηνεύσω μόνο στη σκηνή και για χάρη του κοινού. Αυτά είναι τα τραγούδια της γυναίκας που έχει ωριμάσει, που αισθάνεται απόλυτα». Η Κας είπε ακόμη ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με ρώσους μουσικούς και συγκεκριμένα «με πολύ ενδιαφέροντες djs που κάνουν ενδιαφέρουσες μίξεις. Αυτό είναι που μου αρέσει και γι' αυτό με μεγάλη χαρά θα συνεργαζόμουν μαζί τους. Όσον αφορά τη συνεργασία, αυτή εξαρτάται από συγκεκριμένα σχέδια, από τη χρονική στιγμή και την αμοιβαία κατανόηση» είπε. Το τραγούδι «You Will Not Call» για το οποίο η Κας συνεργάστηκε με το ρωσικό ροκ συγκρότημα Uma2rman είναι δημοφιλές στη Ρωσία. Η ίδια παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε το συγκρότημα πριν από τη συνεργασία τους και ότι δεν γνωρίζει καλά τους ρώσους μουσικούς.

Παρότι αυτή δεν είναι η πρώτη της επίσκεψη στη χώρα αυτή, η Κας είπε ότι δεν γνωρίζει πολλά γι' αυτήν. «Ο χρόνος με πιέζει. Τι ξέρω; Ξέρω το αεροδρόμιο, αρκετά εστιατόρια και λίγα για τη γειτονιά γύρω από το ξενοδοχείο (που μένω) στην Κόκκινη Πλατεία». Ωστόσο παρατήρησε αλλαγές στη χώρα. «Η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη πάντα ξεχώριζαν από τις άλλες ρωσικές πόλεις και για τον λόγο αυτό οι αλλαγές είναι λιγότερο εμφανείς. Αλλά εξεπλάγην όταν είδα πόσο πολύ άλλαξε η κυκλοφορία στους δρόμους της Μόσχας, για παράδειγμα, αυτοί οι ποδηλατόδρομοι, οι ωραίοι δρόμοι, τα σταυροδρόμια, είναι κάτι εντυπωσιακό». Το ταξίδι αυτό είναι μέρος της ευρωπαϊκής περιοδείας της Κας για την προώθηση του δίσκου «Patricia Kaas» που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2016 και είναι ο δέκατος στην καριέρα της. Ένα από τα τραγούδια του, το «Le jour et l’heure» («Η μέρα και η ώρα»), γράφτηκε στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου του 2015. Η Γαλλία τιμά σήμερα τη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων αυτών.

«Δεν είχα βγάλει δίσκο με δικά μου τραγούδια για 13 χρόνια. Στο διάστημα αυτό κυκλοφόρησε ο δίσκος «Καμπαρέ» για τον οποίο ανέτρεξα στις γυναίκες της δεκαετίας του 1930 και εξέφρασα ευγνωμοσύνη στην Εντίτ Πιαφ στον δίσκο μου «Η Κας τραγουδά Πιαφ». Νιώθω ότι τώρα ζω μια δεύτερη ζωή – ρωτώ λιγότερα, εμπιστεύομαι περισσότερο τον εαυτό μου και έχω συνειδητοποιήσει ότι κανείς δεν θα έπρεπε να έχει να αποδείξει τίποτε σε κανέναν». Η Κας επισκέφτηκε για πρώτη φορά τη Ρωσία το 1989 και έκτοτε έχει ταξιδέψει επανειλημμένα στη χώρα αυτή για να δώσει συναυλίες και παραστάσεις όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις αλλά και στο Χαμπάροφσκ της ρωσικής 'Απω Ανατολής, στο Μπαρναούλ της περιφέρειας Αλτάι, στο Ιρκούτσκ και στο Τιουμέν της Σιβηρίας. Η τελευταία της επίσκεψη στη Μόσχα ήταν το 2013.