GOSSIP

Για 13η χρονιά η Χάιντι Κλουμ αναζητά το νέο κορυφαίο μοντέλο της Γερμανίας

Για 13η χρονιά η Χάιντι Κλουμ αναζητά το νέο κορυφαίο μοντέλο της Γερμανίας

Οι τηλεθεατές στη Γερμανία δεν πρόλαβαν να ξεχάσουν τη νικήτρια του γερμανικού reality show «Germany's Next Top Model» και άρχισε ο νέος κύκλος του.

Εδώ και 13 χρόνια νεαρές γυναίκες διαγωνίζονται για να πετάξουν αεροπορικώς με τη Χάιντι Κουμ, μοντέλο, παρουσιάστρια και παραγωγό του show στο Λος Άντζελες και να συμμετάσχουν σε οντισιόν και δοκιμασίες, ώστε να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Παίρνουν μέρος στο reality απλώς για την εμπειρία, ή τα likes στο Instagram ή πραγματικά επιδιώκουν την επιτυχία στη δουλειά των ονείρων τους; Στην πραγματικότητα μπορεί και να μην έχει σημασία, το βασικό είναι ότι το reality προσφέρει ψυχαγωγία κάθε Πέμπτη βράδυ, θα έλεγε κάποιος. Αν δεν υπήρχαν εκείνες οι στιγμές που κάνουν τον θεατή να μορφάζει. Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με δημοσίευμα του rp-online.de, όταν οι νέες γυναίκες που συμμετέχουν στο reality ένα πράγμα φαντάζονται για το μέλλον τους, να είναι ψηλές και όμορφες.

Σαν να μην υπάρχει κανένας άλλος δρόμος για την ευτυχία παρά μόνον να γίνουν μοντέλα. Για παράδειγμα, η Trixi, 17 ετών, πήγε στο Μόναχο για το πρώτο casting από το Παρίσι. Στέκεται με στενό τζιν και crop top μπροστά από την κριτική επιτροπή και ελπίζει κρυφά ότι τουλάχιστον θα έχει το πιστοποιητικό αποφοίτησης από το σχολείο στην τσέπη της. Η 17χρονη Toni από τη Στουτγάρδη πιστεύει στον Θεό και θέλει να γίνει μοντέλο – πρότυπο για τα παιδιά στην κοινότητά της, αλλά θέλει να γίνει και topmodel. Μία άλλη διαγωνιζόμενη ξεσπά σε κλάματα και παρακαλά: «Θέλω μόνο να συνεχίσω, θα έκανα τα πάντα γι αυτό».

Όταν η Tamara εμφανίζεται μπροστά στους κριτές τον καλλιτεχνική διευθυντή Thomas Hayo και τον σχεδιαστή μόδας Michael Michalsky εκείνοι χάνουν τα λόγια τους. H Tamara σπούδασε ιατρική, είναι γιατρός και εργάζεται ως ερευνήτρια. «Αλλά γιατρός είναι σπουδαία δουλειά» αναφέρει ο Thomas Hayo. «Γιατί είσαι εδώ;» τη ρωτά. «Επειδή το διασκεδάζω» είναι η απάντησή της. Αν και θα ταίριαζε πιθανώς στο reality του τηλεοπτικού δικτύου ProSieben, τελικά δεν προχωρά στο επόμενο στάδιο. Τελικά 50 κορίτσια πήραν το εισιτήριο για την Καραϊβική όπου τους περίμενε η Χάιντι Κλουμ. Ποζάρουν στην παραλία, τρέχουν και ακριβώς την πρώτη μέρα η κριτική επιτροπή καταστρέφει τα μεγάλα όνειρα του 50% των διαγωνιζόμενων. Υπάρχουν όμως και κάποιες υποψήφιες που δίνουν ελπίδα στους δύσπιστους τηλεθεατές.

Η Klaudia, 21 ετών από το Βερολίνο με μακριά μαλλιά και πολύ καλύτερη διάθεση απ΄όλες τις άλλες διαγωνιζόμενες μαζί. Μία ξένοιαστη νεαρή γυναίκα που δεν την νοιάζει αν οι συνυποψήφιές της, την κοιτούν στραβά. Η Σάρα επίσης, είναι αδύνατη, αλλά «με μερικά κιλά παραπάνω» για μοντέλο. Έχει συμπαθητικό γέλιο και προχωρά στον επόμενο γύρο. Τελικά παραμένει η ελπίδα ότι νεαρές υποψήφιες θα δουν το show μόνον ως εμπειρία. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Και ίσως πάρουν το πτυχίο τους μετά τη συμμετοχή στο reality show, ίσως γίνουν γιατροί ή κάτι άλλο που τους ενδιαφέρει.