GOSSIP

Ο σωματοφύλακας της πριγκίπισσας Νταϊάνα για την καταδίωξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Ο σωματοφύλακας της πριγκίπισσας Νταϊάνα για την καταδίωξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ
AP Photo

Η Lee Sansum υπηρέτησε ως σωματοφύλακας της αείμνηστης πριγκίπισσας της Ουαλίας μέχρι τον Ιούλιο του 1997, ένα μήνα πριν από το θάνατό της, όταν έχασε τη ζωή της στο τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε ηλικία 36 ετών

Ο σωματοφύλακας της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Lee Sansum, μοιράζεται τις σκέψεις του για την υποτιθέμενη «σχεδόν καταστροφική» καταδίωξη αυτοκινήτου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στη Νέα Υόρκη.

Ο πρώην αξιωματικός της Βασιλικής Στρατιωτικής Αστυνομίας παρείχε ασφάλεια στην αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας και τους γιους της Πρίγκιπα Ουίλιαμ και Πρίγκιπα Χάρι το καλοκαίρι του 1997, πριν από τη θανατηφόρα σύγκρουση της Νταϊάνα τον Αύγουστο.

Σε συνέντευξή του στο Fox News Digital, ο Sansum εξέτασε το περιστατικό της 16ης Μαΐου, κατά το οποίο ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex ισχυρίστηκαν ότι οι παπαράτσι καταδίωξαν αμείλικτα αυτούς και τη μητέρα της Meghan, Doria Ragland, για πάνω από δύο ώρες στους δρόμους του Μανχάταν.

«Νομίζω ότι πραγματικά από τις πληροφορίες που διαβάζουμε - που δημοσιεύονται κυρίως από τον Τύπο - νομίζω ότι μαθαίνουμε μόνο ένα μέρος της ιστορίας. Είναι αυτή απόλυτα η σωστή ιστορία ή μία εκδοχή της ιστορίας;», είπε.

Οι σοβαρές ανησυχίες του πρίγκιπα Χάρι για την ασφάλειά του

Ο σωματοφύλακας αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο πρίγκιπας Χάρι ζητούσε μέσω των δικαστηρίων από το βρετανικό κράτος να του παραχωρεί αστυνομικούς για την φύλαξή του όταν επισκέπτεται την Βρετανία.

«Αν σκεφτείτε τον Χάρι είναι απλώς ένας κανονικός άνθρωπος όπως εσύ και εγώ. Προφανώς επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει ανησυχίες για την προσωπική του ασφάλεια. Και πιθανότατα ξέρει ότι με το να έχει την αστυνομία να τον προσέχει, θα έχει την καλύτερη δυνατή ασφάλεια εξαιτίας της υψηλής κάλυψης που έχουν. Οπότε προφανώς έχει θέματα με κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Δυνατή ασφάλεια λόγω του επάνω καλύμματος που έχουν», σημείωσε ο Lee Sansum.

«Υπάρχουν εταιρείες και υπάρχουν άνθρωποι εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα μπορούσαν να του προσφέρουν ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Και πιθανότατα το γνωρίζει. Προφανώς έχει κάποιες σοβαρές ανησυχίες», εξήγησε ο σωματοφύλακας.

Νταϊάνα: Φοβόταν τους παπαράτσι, λέει ο Lee Sansum

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο τραγικό δυστύχημα της πριγκίπισσας Νταϊάνα με παπαράτσι τον Αύγουστο του 1997 στο Παρίσι, όταν έχασε την ζωή της στην προσπάθεια της να διαφύγει από τα ΜΜΕ.

Ο Lee Sansum ήταν ένας από τους έμπιστους συνεργάτες της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Όπως υποστήριξε η μητέρα του πρίγκιπα Χάρι του είχε εκμυστηρευθεί τους φόβους της για το ανελέητο κυνηγητό των φωτογράφων μετά το διαζύγιο της με τον βασιλιά Κάρολο.

«Αυτό μου είχε πει η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Προσπαθούσε να κάνει την κυβέρνηση στην Βρετανία να περάσει έναν νόμο αλλά απέτυχε. Για να σταματήσουν να καταδιώκουν ανθρώπους. Είναι αδυσώπητο και απλά καταπιέζει τους ανθρώπους. Απλά συμπάσχω με όποιον έχει αυτούς τους ανθρώπους να τον κυνηγούν», ανέφερε ο σωματοφύλακας.

Διαβάστε επίσης:

Πρίγκιπας Χάρι: Κινδυνεύει με πρόστιμο 500.000 λιρών - Η δικαστική διαμάχη με το βρετανικό δημόσιο

Χάρι: «Χαστούκι» από το δικαστήριο για την ασφάλειά του - Οι αστυνόμοι δεν είναί ενοικιαζόμενα όπλα

Ρίσι Σούνακ: Το κυνηγητό Χάρι-Μέγκαν από τους παπαράτσι «δεν είναι στις προτεραιότητές μου»