GOSSIP

Bασίλισσα Ράνια: Βασιλικός πυρετός στην Ιορδανία ενόψει του γάμου του μεγαλύτερο γιου της

Bασίλισσα Ράνια: Βασιλικός πυρετός στην Ιορδανία ενόψει του γάμου του μεγαλύτερο γιου της

Η γαμήλια τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1η Ιουνίου, στο παλάτι Zahran - Όλες οι λεπτομέρειες

Ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου της Ιορδανίας Χουσεΐν παντρεύεται την Ράτζουα Αλ Σάιφ την Πέμπτη, 1η Ιουνίου. Να τι πρέπει να ξέρετε για τον βασιλικό γάμο.

Το ζευγάρι θα παντρευτεί στο παλάτι Zahran σε μια ισλαμική τελετή και η Βασιλική Χασεμιτική Αυλή αναφέρει ότι θα είναι «μια κομψή και διακριτική θρησκευτική τελετή που αρμόζει σε έναν Χασεμίτη απόγονο του Προφήτη Μωάμεθ».

Μετά το γάμο, το ζευγάρι με αυτοκινητοπομπή θα βρεθεί στο παλάτι Al Husseiniya για τη δεξίωση του. Η δεξίωση «θα περιλαμβάνει μια διαφορετική σύνθεση γεγονότων, που θα αφορούν τη στρατιωτική καριέρα του πρίγκιπα Χουσεΐν και διαδόχου του βασιλικού θρόνου, την κληρονομιά της νύφης στη Σαουδική Αραβία και την παραδοσιακή ιορδανική τέχνη. Σε κάθε έναν από τους χώρους του γάμου, οι καλεσμένοι θα αντικρύσουν ξεχωριστές διατάξεις που θα ενσωματώνουν την απλή μοντέρνα διακόσμηση σε συνδυασμό με την ισλαμική τέχνη, τα ιορδανικά χειροτεχνήματα και την εγχώρια χλωρίδα».

Το λογότυπο του γάμου τους, που αποκαλύφθηκε πριν από δύο εβδομάδες, φέρει το πρώτο αρχικό καθενός από τα ονόματα τους στα αραβικά για να σχηματίσει τη λέξη «Nafrah», που σημαίνει «Χαιρόμαστε» στα αγγλικά.

Ο γάμος θα ξεκινήσει το απόγευμα με περίπου 140 άτομα, μεταξύ των οποίων η βασιλική οικογένεια της Ιορδανίας, η οικογένεια Αλ Σάιφ, ξένοι βασιλιάδες και διεθνείς αξιωματούχοι. Η ισλαμική τελετή στον κήπο του παλατιού Zahran είναι γνωστή ως «katb ktab». Στην τελετή θα προεδρεύσει ο Ιμάμης του Βασιλικού Χασεμιτικού Δικαστηρίου Δρ Ahmed Al Khalaileh.

Σε αντίθεση με τους δυτικούς γάμους, η Ράτζουα δεν θα συνοδεύεται από τον πατέρα της. Αντίθετα, ο νέος της κουνιάδος, ο πρίγκιπας Χασέμ, θα την πάει στον κήπο, εκεί θα γίνει ο γάμος. Η τελετή θα αποτελείται από την υπογραφή του γαμήλιου συμβολαίου και θα ακουστούν τα λόγια από τον Ιμάμη.

Οι νεόνυμφοι στη δεξίωση θα υποδεχθούν 1.700 καλεσμένους.

Ποιοι βασιλιάδες θα παραστούν στον βασιλικό γάμο της Ιορδανίας

Οι προετοιμασίες για το μεγάλο γεγονός γίνονται με απόλυτη μυστικότητα, ωστόσο αρκετοί βασιλικοί έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει ότι θα παρευρεθούν στο μεγάλο αυτό γεγονός. Μεταξύ αυτών, θα είναι η πριγκίπισσα Βικτόρια της Σουηδίας με τον σύζυγό της Ντάνιελ, ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας, ο πρίγκιπας Φρέντερικ και η σύζυγός του πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας, ο πρίγκιπας Χάακον και η πριγκίπισσα Μέτε Μαρίν της Νορβηγίας καθώς και πριγκίπισσες Χισάκο και Τσουγκούκο της Ιαπωνίας.

Μεταξύ όμως των καλεσμένων θα είναι και ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος με την σύζυγό του βασίλισσα Σοφία, σύμφωνα με το Hola! Παρούσες στο γάμο θα είναι η πριγκίπισσα Αμαλία της Ολλανδίας και η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου.

Ποιος είναι ο πρίγκιπας Χουσεΐν της Ιορδανίας

Ο 28χρονος διάδοχος του βασιλικού θρόνου Χουσεΐν μπιν Αμπντουλάχ, είναι πρωτότοκος γιος του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ Β' και της βασίλισσας Ράνια.

Ο πρίγκιπας Χουσεΐν είναι απόφοιτος της Βρετανικής Στρατιωτικής Ακαδημίας Sandhurst. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου Διεθνούς Ιστορίας από το Πανεπιστήμιο Georgetown των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατέχει τον βαθμό του λοχαγού στις ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας και μπορεί να πιλοτάρει στρατιωτικό ελικόπτερο. Ο πρίγκιπας Χουσεΐν διορίστηκε επίσημα διάδοχος το 2009 με βασιλικό διάταγμα.

Ποια είναι η μέλλουσα πριγκίπισσα Ράτζουα Αλ Σάιφ

Η Ράτζουα Αλ Σάιφ γεννήθηκε στο Ριάντ στις 28 Απριλίου 1994, από τον Khaled bin Musaed bin Saif bin Abdulaziz Al Saif και την Azza bint Nayef Abdulaziz Ahmed Al Sudairi.

Ο πατέρας της Ράτζουα είναι Σαουδάραβας επιχειρηματίας, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας εργολάβων μηχανικών Αλ Σάιφ.

Η Ράτζουα έλαβε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Σαουδική Αραβία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Syracuse στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α.

Διαβάστε επίσης:

Ριάνα: Φόρεσε διαμαντένιο δαχτυλίδι αξίας 1 εκατ. δολαρίων στο δάχτυλο του... ποδιού (pics)

Το στυλ εγκυμοσύνης της Rihanna: Οι καλύτερες εμφανίσεις της τραγουδίστριας

Met Gala 2023: Από τη Ζιζέλ μέχρι τη Ριάνα όλες οι λαμπερές εμφανίσεις - Η μεγάλη βραδιά της μόδας