GOSSIP

Γιώργος Λαμπάτος: Από το «Για κάποιον λόγο γίναν όλα» στην οικονομική βοήθεια του Οικονομόπουλου

Γιώργος Λαμπάτος: Από το «Για κάποιον λόγο γίναν όλα» στην οικονομική βοήθεια του Οικονομόπουλου

Ο Γιώργος Λαμπάτος είχε συγκλονήσει την χώρα με τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε

Ο Γιώργος Λαμπάτος πριν από έναν μήνα αναγκάστηκε να σπάσει τη φωνή του. Αποκάλυψε το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει. Δεν έκρυψε ότι έμενε σε ένα υπόγειο μόλις 15 τμ., με εισόδημα 220 ευρώ και ο κόσμος τον αγκάλιασε, αφού μόλςι πέντε ημέρες χρειάστηκαν, για να αλλάξει όλη του η ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός είχε συγκλονίσει τον χώρο των ΜΜΕ μετά την εξιστόρηση της καθημερινότητας που ζούσε τα τελευταία χρόνια. Από το μυαλό του είχε περάσει η αυτοκτονία ενώ υπήρχαν ημέρες κατά τις οποίες ο ίδιος «δεν είχε ψωμί να φάει» όπως είχε αναφέρει.

«Πέρασε από το μυαλό μου ακόμα και να αυτοκτονήσω. Ξέρεις τι είναι να καπνίζω ακόμα και αποτσίγαρα που βρίσκω στο δρόμο; Να μην έχω πολλές φορές ένα κομμάτι ψωμί; Μου είχαν κόψει το ρεύμα για ενάμιση χρόνο. Δεν είπα σε κανέναν τίποτα, από αξιοπρέπεια. Έπαιρνα την κιθάρα μου και με ένα κεράκι στο δωμάτιο τραγουδούσα παρέα με το σκυλάκι μου. Τι να πρωτοπληρώσεις με τα 220 ευρώ που παίρνω ως επίδομα; Τώρα είναι πάλι έτοιμοι να μου κόψουν ξανά το ρεύμα», είχε πει ο Γιώργος Λαμπάτος.

Το μόνο που ζητούσε ήταν ευκαιρία για να αλλάξει την ζωή του: «δουλειά ζητάω, όχι ελεημοσύνη».

Ο κόσμος τον άκουσε και τον αγκάλιασε, καθώς όπως ανέφερε στενός του φίλος στην «Espresso», όταν η είδηση έκανε τον γύρο των ΜΜΕ, το τηλέφωνο του άρχισε να χτυπά από ανώνυμα τηλεφωνήματα για να συνδράμουν και να τον βοηθήσουν.

Πέντε ημέρες αργότερα...

Ο Γιώργος Λαμπάτος δε δίσταζε να εμφανίζεται καθημερίνα σε κάμερες εκπομπών εξηγώντας πως νιώθει ντροπή για τη δημοσιοποίηση των όσων βίωνε αλλά και ευχαριστώντας τον κόσμο για τη στήριξη του. Πέντε ημέρες αργότερα, παραχώρησε μια δεύτερη συνέντευξη στην Espresso και συγκινημένος μίλησε για το πόσο άλλαξε η ζωή του το τελευταίο διάστημα.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ζωή μου άλλαξε σε τέτοιο βαθμό και με τέτοιο άμεσο τρόπο λόγω δημοσιότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Το πρώτο μεγάλο δώρο που του δόθηκε, ήταν η παραχώρηση ενός νέου σπιτιού από τον Γιώργο Βασιλείου. Η σύζυγος και ο γιος του ηθοποιού αποφάσισαν να παραχωρήσουν στον ηθοποιό μια γκαρσονιέρα στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών. «Είναι αλήθεια, και νιώθω τόσο λίγος μπροστά σε αυτή τη μεγαλοψυχία όλων αυτών των ανθρώπων που δεν ξέρω πώς θα τους ξεπληρώσω», δήλωσε ο Γιώργος Λαμπάτος.

Η οικονομική βοήθεια του Νίκου Οικονομόπουλου

Ο Γιώργος Λαμπάτος είχε ήδη αρχίσει να δέχεται πολλές προτάσεις για δουλειά από μουσικά μεζεδοπωλεία (παίζει κιθάρα) στα δυτικά προάστια όσο και από θέατρα της Αθήνας. «Κάθε μέρα και κάποιος άλλος φύλακας άγγελος εμφανίζεται στη ζωή μου. Τελικά η ανθρωπιά δεν χάθηκε» είχε αναφέρει τότε ο Γιώργος Λαμπάτος.

Μάλιστα, είχε προχωρήσει -καθόλου τυχαία όπως όλοι νομίζαμε τότε- στην ανάρτηση ενός τραγουδιού του Νίκου Οικονομόπουλου, που όπως αποκαλύφθηκε σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, τον είχε στηρίξει οικονομικά. Ο τραγουδιστής, είχε στείλει μέσω ενός άλλου ατόμου, στον Γιώργο Λαμπάτο, 2.000 ευρώ και του ζήτησε να μην αναφέρει το περιστατικό πουθενά.

Ο ηθοποιός δεν δημοσιοποίησε το περιστατικό όμως άφησε υπόνιες μέσω του τραγουδιού του πασίγνωστου τραγουδιστή που είχε αναρτήσει: «Για κάποιον λόγο γίναν όλα», μια φράση που μόνο εκείνος ξέρει πόσο ρόλο έπαιξε στη ζωή του...