GOSSIP

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Φοβάμαι μήπως οδηγηθούμε σε εμφύλιο πόλεμο!

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Φοβάμαι μήπως οδηγηθούμε σε εμφύλιο πόλεμο!

Τον φόβο ότι οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας μπορεί να οδηγήσουν σε εμφύλιο εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης δηλώνει ότι οι Έλληνες δεν φαντάζονταν πριν από ένα χρόνο την τραγικότητα της κατάστασης και τα δύσκολα που θα έρχονταν ενώ τονίζει πως ο κόσμος δεν πληροφορείται όπως θα έπρεπε.

«Τα ουσιαστικά ο κόσμος δεν τα μαθαίνει. Η πολιτική ασκείται μέσω των καναλιών κι αυτό είναι άθλιο. Οδηγεί σε μια κοινωνική αθλιότητα, σε αμορφωσιά και απειθαρχία και φοβάμαι μήπως κάποια στιγμή όλο αυτό μας οδηγήσει σε εμφύλιο», τονίζει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

Περιγράφοντας τους Έλληνες λέει ότι σαν λαός ήταν ανέκαθεν του τζατζικιού και όχι του σαλονιού.

«Ξαφνικά γεμίσαμε αριστοκράτες από το τίποτα. Ε, πρέπει να καταλάβουμε πλέον ότι πρέπει να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν. Και εμένα θα με ενδιέφερε αν μπορούσα να έχω χωριό να επιστρέψω για να ασχοληθώ με τη γη. Αν έχεις έναν κηπάκο δεν πρόκειται ποτέ να πεινάσεις».

Όσο για το που βρίσκεται η ελπίδα, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης δηλώνει ότι αυτή κρύβεται μέσα μας: «Ο Έλληνας όσο και να κοιμάται έχει μια περίεργη ψυχή μέσα του και το έχει αποδείξει. Απλώς δεν ξέρω πότε θα φτάσει στο αμήν, για να γυρίσει το παιχνίδι».