GOSSIP

Χρυσά Βατόμουρα: And the "oscar" goes to...

Χρυσά Βατόμουρα: And the "oscar" goes to...
Ο Ashton Kutcher θα πάει «νικητής» στην τελετή απονομής των Όσκαρ, καθώς πήρε χθες το βραβείο του...

Ο Ashton Kutcher θα πάει «νικητής» στην τελετή απονομής των Όσκαρ, καθώς πήρε χθες το βραβείο του, το «Χρυσό Βατόμουρο» του χειρότερου ηθοποιού!

Τα «Χρυσά Βατόμουρα» απονεμήθηκαν, χθες για 31η φορά, σε αυτούς που επάξια κέρδισαν τις χειρότερες εντυπώσεις της κινηματογραφικής χρονιάς.

Το έτερο ήμισυ της Demi Moor ήταν ένας από αυτούς τους. Ανακηρύχτηκε ο χειρότερος ηθοποιός της χρονιάς για την ερμηνεία του στην ταινία «Valentine's Day». Η συμπρωταγωνίστριά του, Jessica Alba, κέρδισε το βατόμουρο της χειρότερης ηθοποιού δεύτερου γυναικείου ρόλου.

Η ταινία που «σάρωσε» τα βραβεία σκηνοθέτης ήταν το «The Last Airbender» του σκηνοθέτη M Night Shyamalan (6η Αίσθηση), παίρνοντας συνολικά πέντε βατόμουρα. Ανάμεσά τους ήταν και αυτό του χειρότερου σκηνοθέτη για τον ίδιο.

Η ταινία «Sex and the City 2» έφυγε με τρία βραβεία, του χειρότερου σίκουελ, της χειρότερης ηθοποιού που απονεμήθηκε από κοινού στις πρωταγωνίστριες Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis και Cynthia Nixon, καθώς και του χειρότερου καστ συνολικά.

Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το φιλμ φαντασίας του Shyamalan. Το σενάριο μιλά για ένα αγόρι που χρησιμοποιεί τις υπερφυσικές δυνάμεις του για να φέρει τη γαλήνη σε έναν εχθρικό κόσμο. Ο Jackson Rathbone κέρδισε το βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου, ενώ η ταινία πήρε και ένα ειδικό βραβείο: αυτό της χειρότερης χρήσης 3D, «που βγάζει μάτι»!

Οι νικητές της βραδιάς επιλέχτηκαν από 657 ψηφοφόρους σε 18 χώρες.

Τα σατιρικά «Χρυσά Βατόμουρα» απονέμονται κατά παράδοση μία ημέρα πριν από τα βραβεία Όσκαρ και συνήθως -όπως έγινε και φέτος- κανείς από τους βραβευθέντες δεν τιμά με την παρουσία του τη διοργάνωση.

Το αγαλματίδιο αποτελείται από ένα βατόμουρο σε μέγεθος μπάλας του γκολφ, βαμμένο χρυσό, που στηρίζεται πάνω σε μια παλιά μπομπίνα φιλμ. Η αξία του δεν ξεπερνά τα 5 δολάρια.