GOSSIP

Ε.Φραγκάκη: Νιώθω υποχρέωση στο παιδί μου, να του κάνω αδερφάκι

Ε.Φραγκάκη: Νιώθω υποχρέωση στο παιδί μου, να του κάνω αδερφάκι
Η Εύη Φραγκάκη είναι μητέρα, σύζυγος και μια από τις πιο όμορφες...

Η Εύη Φραγκάκη είναι μητέρα, σύζυγος και μια από τις πιο όμορφες παρουσιάστριες ειδήσεων. Αποκλειστικά στο Queen.gr μοιράζεται μαζί μας μυστικά από την καθημερινότητά της, το ρόλο της ως μαμά και κρίνει όλα αυτά που συμβαίνουν στη τηλεόραση με την οικονομική κρίση.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως συντάκτρια διεθνών ειδήσεων στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. Από το κανάλι του Αμαρουσίου κέρδισε τον πρώτο της μισθό ως εργαζόμενη στη ζωή της. Εν συνεχεία, εργάστηκε στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ALPHA στους τομείς της σύνταξης, επιμέλειας και της παρουσίασης δελτίων ειδήσεων και εκπομπών. Αμέσως μετά εντάχθηκε για τρία χρόνια στον ενημερωτικό τομέα της ΝΕΤ και στην παρουσίαση δελτίων ειδήσεων και εκπομπών και το 2006 επέστρεψε με πολλή χαρά στον ΑΝΤ1, απ' όπου και παραμένει έως και σήμερα. Έχει δημιουργήσει την δική της οικογένεια και είναι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο, Δημήτρη Κοτταρίδη.

Ο ρόλος της μητέρας σε «φρενάρει» από μια δυναμική και φιλόδοξη πορεία για καριέρα στην τηλεόραση;
Όχι, σε καμία περίπτωση. Ο ρόλος της μητέρας είναι ο πιο δημιουργικός ρόλος -όταν είσαι συνειδητοποιημένη μαμά- και αυτό το χαρακτηριστικό αυτομάτως σου δίνει ώθηση να εξελιχθείς σε όλα τα επίπεδα, άρα και στα επαγγελματικά. Το να είσαι μάνα σε κάνει να πατάς γερά στα πόδια σου, να ξέρεις τι θέλεις, να έχεις σαφείς στόχους, με γνώμονα πάντα το καλό σου, άρα και το καλό του παιδιού σου. Και η τηλεόραση είναι μια δουλειά, που θέλει ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν και τι θέλουν.

Ο γιoς σου, όταν γεννήθηκε σε άλλαξε ως άνθρωπο σε βαθμό, που θα παρατούσες τα πάντα για τον μεγαλώσεις;
Δε μου πέρασε αυτό ως ενδεχόμενο απ το μυαλό ούτε πριν μείνω έγκυος, ούτε τους 9 μήνες της κύησης, ούτε όταν γέννησα, ούτε όταν επέστρεψα ξανά στα καθήκοντά μου ως δημοσιογράφου. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να εξαρτάται το ένα από το άλλο. Η Εύη είναι ολοκληρωμένη, όταν έχει το παιδί της, την οικογένεια της και ασκεί το επάγγελμα, που αγαπά εδώ και πολλά χρόνια.

Δεύτερο παιδάκι σκέφτεστε να κάνετε;
Αν και τώρα, που ο Σταύρος μου είναι μόλις 2 ετών -άρα στα καλύτερά του, καθώς πλέον είναι νήπιο, μπορούμε και επικοινωνούμε και συνεννοούμαστε μαζί του, μας μιλά, μας δείχνει την αγάπη του και δε θα ήθελα να χάνω ούτε στιγμή από τις ώρες μου μαζί του- θεωρώ ότι το δεύτερο παιδί είναι υποχρέωσή μας απέναντι στον Σταύρο. Είναι απλώς υπέροχο να μεγαλώνεις με αδερφάκι και είναι καταλυτικό για τη ζωή σου και τον χαρακτήρα σου να έχεις κοντά σου τον/την αδερφό/-ή, στην ενήλικη ζωή σου. Έχοντας στον νου μου, τη σχέση μου με την αδερφή μου Μαρία Φραγκάκη, δε θα μπορούσα να σκεφτώ τίποτα λιγότερο για την αδερφική σχέση.

Πόσο εύκολο είναι να μοιράζεσαι πράγματα της καθημερινότητας σου με τον σύζυγό σου που βρίσκεται στο ίδιο κανάλι και στην ίδια δουλειά με εσένα;
Η αλήθεια είναι ότι δεν προλαβαίνω να μοιραστώ πράγματα της καθημερινότητας μου μαζί του, διότι το καθημερινό μας πρόγραμμα δε μας επιτρέπει να βλεπόμαστε πολλές ώρες ούτε στο κανάλι, ούτε στο σπίτι, λόγω αντίθετων ωραρίων. Οπότε θα ήταν ευχής έργον να προλάβαινα να τον δω έστω και στη δουλειά! Κατά τα άλλα, το γεγονός ότι ανήκουμε στον ίδιο χώρο, μόνο θετικό είναι, διότι αντιλαμβανόμαστε τις απαιτήσεις της δουλειάς μας, άρα δεν προκαλούνται προστριβές λόγω άγνοιας!

Πόσο «ηλεκτρική» είναι η καρέκλα του παρουσιαστή ειδήσεων;
Σκέψου το εξής απλό: για το δελτίο ειδήσεων εργάζονται δεκάδες ρεπόρτερ, πολλοί αρχισυντάκτες, παραγωγοί, τεχνικοί, και ο παρουσιαστής είναι εξίσου σημαντικός κρίκος της αλυσίδας αυτής, καταλυτικός παράγοντας στο να φέρει εις πέρας, υπεύθυνα και σωστά τον κόπο μιας ολόκληρης ομάδας. Δεν έχει το δικαίωμα ο παρουσιαστής να παίζει με το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς τόσων επαγγελματιών, οφείλει να είναι υπεύθυνος και σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή.

Φοβήθηκες με την οικονομική κρίση και με το κύμα απολύσεων που υπήρξε στο κανάλι που εργάζεσαι μήπως χάσεις και εσύ την δουλειά σου;
Οι αλλαγές που έχουν ήδη έρθει στη ζωή μας με την οικονομική κρίση, αλλά και όσες αναμένονται, δε γίνεται να αφήσουν κανέναν αδιάφορο. Πόσο μάλλον στον δικό μας χώρο, τον δημοσιογραφικό, που έχει πληγεί συνολικά και σε μεγάλο ποσοστό. Προσπαθώ, πάντως, να δω θετικά την κατάσταση από τώρα και στο εξής, για να μη βιώνω πρόσθετο άγχος, στην ήδη βεβαρυμένη καθημερινότητα.

Ασχολείσαι με τον εαυτό σου και είσαι μια πολύ κομψή γυναίκα. Το κοντό μαλλί έχεις σκεφτεί να το αφήσεις να μακρύνει;
Ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου. Όσο για το κοντό μαλλί, όσο το διατηρώ έτσι, σημαίνει ότι δε σκέφτομαι καμία άλλη κουπ, αφού είναι αποκλειστικά δική μου επιλογή, άρα το απολαμβάνω!

Ποια είναι τα μυστικά σου όταν δεν εργάζεσαι για να μην μπαίνεις σε διαδικασία ρουτίνας και να νιώθεις όμορφα;
Νιώθω πολύ όμορφα. Για την ακρίβεια περνάω πολύ καλά και γελάω απίστευτα όταν πηγαίνω βόλτες για δουλειές με τον γιο μου. Απολαμβάνω τους διαλόγους, που κάνει με τους ανθρώπους γύρω του και το ύφος του που ακόμα και σε αυτό προσπαθεί να μιμηθεί τους μεγάλους! Μάλιστα, τώρα που θα ανοίξει λίγο ο καιρός περιμένω πώς και πώς να πάρω τον Σταύρο για βόλτα και να έχουμε παρέα την αδερφή μου Μαρία και τον μικρό της γιο και απίθανο ανιψιό μου στο καρότσι του! Νομίζω ότι θα ζήσω καταπληκτικές σκηνές σε βόλτες με αυτό το παρεάκι!

Πηγή: queen.gr