ΕΛΛΑΔΑ

Κατατέθηκε τροπολογία που αφορά απλήρωτους κτηνοτρόφους

Κατατέθηκε τροπολογία που αφορά απλήρωτους κτηνοτρόφους

Τροπολογία για την άρση της αδικίας που αφορά απλήρωτους κτηνοτρόφους, κατέθεσε η Ζέττα Μακρή για τον χαρακτηρισμό επιλέξιμων βοσκοτοπικών εκτάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, από το Πολιτικό γραφείο της Βουλευτού Μαγνησίας της Ν.Δ . «η Βουλευτής, μαζί με άλλους βουλευτές της Ν.Δ, κατέθεσε τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις», η οποία αφορά στην κατάφωρη αδικία, που παρουσιάστηκε στην Μαγνησία αλλά και σε άλλους νομούς της χώρας λόγω του μη χαρακτηρισμού εκτάσεων ως επιλέξιμων βοσκοτοπικών ( με βάση την κατάρτιση των νέων δασικών χαρτών), με αποτέλεσμα χιλιάδες κτηνοτρόφοι να παραμείνουν απλήρωτοι.

Με την συγκεκριμένη διάταξη, όπως εξηγείται, «εναρμονίζεται η εθνική εφαρμογή του νέου καταμερισμού των επιλέξιμων βοσκήσιμων εκτάσεων κατά τρόπον ώστε να εφαρμοστεί ισότιμη και ορθολογική κατανομή με ενδεχόμενη μεσοσταθμική μείωση με ισότιμο τρόπο των επιλέξιμων βοσκήσιμων εκτάσεων σε πανελλαδική κλίμακα επιλέξιμων βοσκήσιμων εκτάσεων (πανελλαδικά) από Νομούς, που παρουσιάζουν μεγαλύτερη αυτάρκεια. H κα Μακρή και οι υπόλοιποι βουλευτές της Ν.Δ που συνυπογράφουν την τροπολογία, ζητούν, δηλαδή, την ορθολογική κατανομή με ενδεχόμενη μεσοσταθμική μείωση των επιλέξιμων βοσκήσιμων εκτάσεων (πανελλαδικά) από Νομούς, που παρουσιάζουν μεγαλύτερη αυτάρκεια και την ολοκλήρωση της ισότιμης ανακατανομής των βοσκοτόπων μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2014.

Αξίζει να επισημανθεί η σημασία αυτής της τροπολογίας, καθώς η ύπαρξη επιλέξιμης βοσκήσιμης έκτασης είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της αγροτικής παραγωγής (ενιαία ενίσχυση, εξισωτική αποζημίωση, προγράμματα βιολογικής κτηνοτροφίας, διατήρηση αυτόχθονων φυλών, κλπ) και αποτελούσε αίτημα των κτηνοτρόφων της Μαγνησίας αλλά και των υπολοίπων νομών της χώρας, οι οποίοι έχασαν τεράστιες εκτάσεις βοσκοτόπων και έμειναν απλήρωτοι.

Πηγή: magnesianews.gr

Σχετικές ειδήσεις