GOSSIP

Αυτό είναι το «απαγορευμένο» διαφημιστικό με την Κένταλ Τζένερ που προκάλεσε αντιδράσεις (video)

Αυτό είναι το «απαγορευμένο» διαφημιστικό με την Κένταλ Τζένερ που προκάλεσε αντιδράσεις (video)

Ένα διάσημο μοντέλο, ένα παγκοσμίως γνωστό αναψυκτικό και ένα μήνυμα που προσπάθησε να περάσει αλλά έπεσε στο κενό μέσα από μία διαφήμιση που πριν καλά καλά προβληθεί, αποσύρθηκε…

Το διάσημο σούπερ μόντελ Κένταλ Τζένερ είναι, ή καλύτερα ήταν, η πρωταγωνίστρια του νέου διαφημιστικού μηνύματος της Pepsi. Όμως, η νέα αυτή διαφήμιση προκάλεσε τέτοια αντίδραση στα social media που ανάγκασε την εταιρεία να προχωρήσει στην απόσυρση της, ζητώντας συγγνώμη από τους καταναλωτές και από το νεαρό μοντέλο.

Σύμφωνα με το στόρι της διαφήμισης ένα μοντέλο -η Κένταλ Τζένερ- κάνει φωτογράφιση σ' ένα χώρο, την ώρα που μπροστά της περνά μία διαδήλωση.

Η ίδια έπειτα από το νεύμα ενός νεαρού αποφασίζει να εγκαταλείψει τη φωτογράφιση και να πάρει μέρος στη διαδήλωση. Πετάει την ξανθιά της περούκα και βγάζει το έντονο κραγιόν της, πριν γίνει ένα με τους διαδηλωτές, ενώ παράλληλα παίρνει ένα κουτάκι αναψυκτικού. Το σποτ τελειώνει με την Κένταλ να προσφέρει το αναψυκτικό της, μαζί με ένα χαμόγελο, σε έναν από τους αστυνομικούς που βρίσκονται εκεί για να καταστείλουν τη διαδήλωση.

Αυτός το παίρνει, το ανοίγει δοκιμάζει, χαμογελάει και οι διαδηλωτές ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

Το σημείο που προκάλεσε τις αντιδράσεις είναι αυτό που η Κένταλ προσφέρει το αναψυκτικό της στον αστυνομικό, καθώς αυτό θυμίζει το στιγμιότυπο που κυκλοφόρησε από την πορεία «Black Lives Matter», κατά τη διάρκεια της οποίας μία νεαρή γυναίκα στάθηκε ακίνητη μπροστά από τρεις πάνοπλους αστυνομικούς.

Black Lives Matter

Η διαφήμιση, σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν μια προσπάθεια να προσεγγίσει τους Millennials, ωστόσο μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε, αποσύρθηκε.

«Η Pepsi προσπάθησε να προβάλει ένα μήνυμα παγκόσμιας ενότητας, ειρήνης και κατανόησης. Είναι σαφές ότι χάσαμε το νόημα και ζητάμε συγγνώμη. Δεν είχαμε την πρόθεση να υποβαθμίσουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Είμαστε στη διαδικασία αφαίρεσης του περιεχομένου και ανάσχεσης της περαιτέρω διάδοσής της. Και φυσικά ζητάμε συγγνώμη που φέραμε σε δύσκολη θέση την Κένταλ Τζένερ».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις