GOSSIP

Σε ρόλο... «κακιάς», η γλυκιά Ρέιτσελ Βάις!

Σε ρόλο... «κακιάς», η γλυκιά Ρέιτσελ Βάις!

Παγκόσμια πρεμιέρα έκανε την Πέμπτη (8 Ιουνίου 2017) στην Αυστραλία η νέα ταινία του Ρότζερ Μίτσελ «Ξαδέλφη Ρέιτσελ» με πρωταγωνίστρια την πανέμορφη και γοητευτικότατη Ρέιτσελ Βάις. Η ταινία προβλήθηκε την Παρασκευή 9 (Ιουνίου 2017) σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και Η.Π.Α.

Με τη συνδρομή της Ρέιτσελ Βάις, ο Μίτσελ («Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ») επιχειρεί μια πιο επιτυχημένη εκδοχή της ομώνυμης ταινίας του 1952, με πρωταγωνιστές τότε τους Ρίτσαρντ Μπάρτον και Ολίβια Ντε Χάβιλαντ, η οποία υποδυόταν μια μυστηριώδη χήρα, υπερβολικά απελευθερωμένη για την εποχή της.

βαισ

Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα της Ντάφνι Ντι Μοριέ. Στην πρόσφατη εκδοχή της, η πρωταγωνίστρια Ρέιτσελ Βάις υποδύεται μια femme fatale, μια γυναίκα που δεν τη σταματά τίποτα προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει. Πρόκειται για την ιστορία του νεαρού Φίλιπ - τον υποδύεται ο Σαμ Κλάφλιν - ο οποίος, κατά τη Βικτωριανή Εποχή, ερωτεύεται παράφορα μια χήρα, την οποία ταυτόχρονα υποψιάζεται για το θάνατο του ευεργέτη του.

«Η Ρέιτσελ είναι μια γυναίκα σεξουαλικά απελευθερωμένη. Δεν θέλει να είναι κτήμα κανενός άνδρα ή να ανήκει σε κάποιον επειδή τον παντρεύτηκε. Θέλει να κερδίζει τα προς το ζην μόνη της. Όλα αυτά είναι πολύ σοκαριστικά πράγματα για το 19ο αιώνα», δήλωσε η διάσημη ηθοποιός σε συνέντευξή της. Η βραβευμένη με Όσκαρ Ρέιτσελ Βάις μίλησε ακόμα και για κάποια από τα ευτράπελα που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει για τις ανάγκες του ρόλου.

«Έπρεπε να μάθω να ιππεύω πλαγίως, κάτι το οποίο ήταν μεγάλη πρόκληση, φορώντας έναν κορσέ κι ένα μεγάλο φόρεμα. Το συγκεκριμένο άλογο εκπαιδεύτηκε για το Game of Thrones, όταν του τραβάς απότομα το αριστερό χαλινάρι να σωριάζεται στο έδαφος και να προσποιείται πως πεθαίνει. Εγώ λοιπόν δεν το ήξερα αυτό και κάποια στιγμή τράβηξα το χαλινάρι. Τότε το άλογο με πολλή χάρη χαμήλωσε τα μπροστινά του πόδια και μετά τα πίσω και στη συνέχεια έγειρε στην αριστερή πλευρά του. Ήταν πραγματικά τρομακτική στιγμή γιατί δεν ήξερα αν θα με πλακώσει ή όχι, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά», είπε.

Τη Βάις παρακολουθήσαμε επίσης φέτος στην «Άρνηση» (Denial - 2016) του Μικ Τζάκσον, μια ταινία για το Ολοκαύτωμα, μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του βιβλίου της ιστορικού Ντέμπορα Λίπσταντ, η οποία ενεπλάκη σε μια απο τις πιο γνωστές δικαστικές διαμάχες, ενάντια στον Ντέβιντ Έρβινγκ, ο οποίος την μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση, όταν εκείνη τον κατηγόρησε για άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Σχετικές ειδήσεις