ΓΥΝΑΙΚΑ

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνετε στην ομορφιά σας

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνετε στην ομορφιά σας

Συγκεντρώσαμε τα τέσσερα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ, αλλά και στην περιποίηση της επιδερμίδας και των μαλλιών μας. Ρωτήσαμε τους ειδικούς και δείτε τι μας απάντησαν... μήπως τα κάνετε και εσείς;

Για να δούμε ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη και πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε:

Το λάθος: Απλώνετε conditioner από την ρίζα των μαλλιών

Συχνά, είτε από κεκτημένη ταχύτητα είτε επειδή μετά το λούσιμο τα μαλλιά μας δίνουν την αίσθηση ότι είναι μπερδεμένα, απλώνουμε το conditioner από τη ρίζα των μαλλιών μέχρι την άκρη. Η συνέπεια: μαλλιά βαριά, που μετά το λούσιμο συχνά μοιάζουν... άλουστα! Αυτό συμβαίνει γιατί το τμήμα της τρίχας που βρίσκεται κοντά στην επιδερμίδα του κεφαλιού είναι υγιές- το πρόβλημα της ταλαιπωρίας και της ξηρότητας παρουσιάζεται από τη μέση του μήκους της και ειδικά στις άκρες. Εκεί ακριβώς θα πρέπει να απλώνετε το conditioner, και θα δείτε αμέσως τη διαφορά!

Το λάθος: Φοράτε το άρωμά σας αφού έχετε ντυθεί

Μπορεί να είναι υπέροχη η αίσθηση να αγκαλιάζει τα ρούχα σας το άρωμά σας όμως, το πιο πιθανό είναι πως καθώς θα το ψεκάσετε (συνήθως βιαστικά) θα αφήσει πάνω στα υφάσματα λεκέ. Σκεφτείτε: το άρωμα είναι σχεδιασμένο να φοριέται πάνω στην επιδερμίδα, ώστε να εξελίσσεται καθώς 'ζεσταίνεται» από τη θερμοκρασία του σώματός μας- και όχι στα ρούχα μας. Ο σωστός τρόπος να το φορέσετε: πριν ντυθείτε, ψεκάστε στα σημεία του σώματος όπου πιάνετε το σφυγμό σας, όπως στο εσωτερικό των καρπών και τη βάση του λαιμού σας. Μπορείτε επίσης, να ψεκάσετε μπροστά σας και να περάσετε μέσα από το «σύννεφο» που δημιουργείται ώστε να τυλίξει το άρωμά σας και τα μαλλιά σας.

Απλώνετε το φον ντε τεν σας πριν απορροφήσει η επιδερμίδα σας την ενυδατική.

Όταν η επιδερμίδα δεν προλαβαίνει να απορροφήσει το προϊόν φροντίδας, τότε η βάση που θα έρθει από πάνω και αναγκαστικά θα αναμειχθεί με την ενυδατική, μπορεί να χάσει την ισορροπία της σύνθεσής της. Αποτέλεσμα: το φον ντε τεν σας δεν στρώνει, κάνει μπαλώματα στο πρόσωπο και δεν μένει σταθερό. Τι θα πρέπει να κάνετε: περιμένετε για 1 λεπτό να απορροφηθεί η κρέμα ημέρας και συνεχίστε με το μακιγιάζ. Αν δεν έχετε χρόνο ή αν για κάποιο λόγο η επιδερμίδα σας δεν απορροφά την κρέμα, ταμπονάρετε το πρόσωπό σας με ένα χαρτομάντιλο και προχωρήστε με τη βάση σας.

Παραμελείτε τη φροντίδα του λαιμού και του ντεκολτέ σας

Μπορεί και το πιο συχνό λάθος που κάνουμε: επενδύουμε στην περιποίηση του προσώπου μας όμως σταματάμε στο περίγραμμά του αφήνοντας έξω από τη διαδικασία τον λαιμό και το ντεκολτέ. Κι όμως, αυτά τα δύο σημεία του σώματός μας, μαζί με τα χέρια μας, προδίδουν την ηλικία μας! Οι εταιρείες καλλυντικών έχουν δημιουργήσει προϊόντα με στοχευμένη δράση στο λαιμό και το ντεκολτέ, όμως αν δεν διαθέτετε budget, απλώστε την κρέμα ημέρας και νύχτας στην περιοχή προκειμένου να μην την αφήσετε στην τύχη της. Και μην ξεχνάτε: πολύ σημαντική είναι και η αντηλιακή προστασία, καθώς ο ήλιος είναι η νούμερο 1 αιτία πρόωρης γήρανσης.

Σχετικές ειδήσεις