ΓΥΝΑΙΚΑ

Νερό αποτοξίνωσης… από τα χεράκια σας!

Νερό αποτοξίνωσης… από τα χεράκια σας!

Με τις γιορτές, τα πάρτι και τα ρεβεγιόν να είναι μια ανάσα μακριά, ο οργανισμός μας έχει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη από μια γρήγορη λύση detox-... και τι καλύτερο από το νερό!

Για να μην σας φαίνεται βαρετό, αλλά και για να δώσετε ένα extra boost στις αποτοξινωτικές του ιδιότητες, δοκιμάστε να το «ενισχύσετε» με τα συστατικά που σας προτείνουμε πιο κάτω. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ένα ένα ή να κάνετε τον συνδυασμό γεύσης που σας αρέσει (αγγούρι-μέντα είναι ο πλέον δροσερός συνδυασμός ενώ αν αγαπάτε τις spicy γεύσεις, το ginger θα γίνει το αγαπημένο σας). Γεμίστε μια κανάτα με νερό, ρίξτε τα συστατικά που θέλετε, αφήστε τα όλη νύχτα στο ψυγείο και θα έχετε το τέλειο, αναζωογονητικό νερό αποτοξίνωσης!

1. Λεμόνι: Είναι εξαιρετικά αποτοξινωτικό, ιδανικό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, καθώς καθαρίζει και ενισχύει τον οργανισμό. Ρίξτε μερικές φέτες λεμονιού σε μια κανάτα νερό ή απλά ρίξτε μερικές σταγόνες λεμόνι στο ποτήρι νερό που ετοιμάζεστε να πιείτε.

2. Μέντα. Η μέντα θα δώσει την αναζωογονητική της δροσιά και μια ελαφρώς γλυκιά γεύση στο νερό. Βοηθάει στην καλύτερη χώνεψη, καταπραΰνει το ανήσυχο στομάχι και βοηθάει στην αποτοξίνωση του σώματος.

3. Αγγούρι. Προσθέστε μερικές φέτες αγγούρι στο νερό και θα ενισχύσετε ακόμα περισσότερο την ενυδατική του δράση ενώ παράλληλα το αγγούρι θα προσφέρει στον οργανισμό τις αντιφλεγμωνώδεις ιδιότητες του.

4. Ginger. Αυτή η πικάντικη ρίζα καθαρίζει το σώμα, βοηθάει στην χώνεψη, ενισχύει τον μεταβολισμό. Ρίξτε 1-2 λεπτές φέτες ή τρίψτε μια μικρή ποσότητα φρέσκιας ρίζας ginger στο νερό σας και, αν σας αρέσει η πικάντικη γεύση της, ενισχύστε την ποσότητα.