Οδοντόκρεμα στο σπυράκι: Έχει αποτέλεσμα τελικά;

Οδοντόκρεμα στο σπυράκι: Έχει αποτέλεσμα τελικά;

Σίγουρα σας έχει τύχει να ξυπνήσετε ένα πρωί και να αντικρίσετε –με τρόμο– σε κάποιο εμφανές σημείο του προσώπου σας ένα κατακόκκινο σπυράκι. Και δυστυχώς, κάτι τέτοια συνήθως συμβαίνουν σε μέρες που έχετε μια μεγάλη παρουσίαση ή ένα ραντεβού!

Ίσως έχετε ακούσει ότι μια καλή λύση της τελευταίας στιγμής είναι η οδοντόκρεμα, πόσο αποτελεσματική είναι όμως όταν πρέπει να αντιμετωπίσετε μια τέτοια «επείγουσα» κατάσταση;

bigstock 181463842

«Η οδοντόκρεμα είχε χρησιμοποιηθεί παλιότερα ως γιατροσόφι για τα σπυράκια καθώς συχνά περιείχε τρικλοσάνη, μια αντιμικροβιακή ουσία που βοηθά να εξουδετερωθούν τα βακτήρια του δέρματος που προκαλούν τα σπυράκια» εξηγεί ο Τζόσουα Ζέινερ, διευθυντής του τμήματος αισθητικής και κλινικής δερματολογικής έρευνας στο κορυφαίο πανεπιστήμιο Mount Sinai της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, η τρικλοσάνη είναι αμφιλεγόμενο συστατικό. Αρκετές μελέτες έχουν υποδείξει ότι αποτελεί ενδεχομένως ενδοκρινικό διαταράκτη, δηλαδή ουσία που επεμβαίνει στην ορμονική λειτουργία του ανθρώπου. Έτσι, χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο σε σαπούνια, οδοντόκρεμες και άλλα προϊόντα καθημερινής χρήσης.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr