ΠΑΙΔΙ

«Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο»

«Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο»

«Οι Ληξουριώτες είναι υπερήφανοι άνθρωποι. Δεν τους αξίζει να ζουν σε σκηνές και να βλέπουν τον τόπο τους και τα σπίτια τους κατεστραμμένα. Οι ντόπιοι πάντα αποκαλούσαν το Ληξούρι "piccolo Παρίσι" και έτσι θα το ξαναφτιάξουν αρκεί να τους στηρίξουμε όλοι. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο».

Αυτα ήταν τα λόγια της ξαδέρφης μου, Γεωργίας, μητέρα δυο παιδιών και σύζυγος του Σπύρου. Ωραίος, χαμογελαστός άνθρωπος με πολύ χιούμορ, όπως όλοι οι Κεφαλλονίτες.

Η Γεωργία μπορεί να γεννήθηκε και να μεγάλωσε στην Αθήνα, όμως η ψυχή της μαγεύτηκε από το Ληξούρι, τόπο καταγωγής του άντρα της, το οποίο πια θεωρεί πατρίδα της.

Είναι πολλοί οι άνθρωποι, πέραν των Κεφαλλονιτών, που αγαπούν αυτόν τον τόπο. Μα είναι να μην τον αγαπάς; Το καλοκαίρι γύρισα την Κεφαλονιά απ' άκρη σ' άκρη. Την λάτρεψα ακόμη πιο πολύ από την πρώτη φορά που την είχα επισκεφτεί. Πόση ομορφιά μπορεί να αντέξει ένα νησί;

Όλα τα ωραία λες και τιμωρούνται στη ζωή. Η ζηλιάρα φύση, η ίδια που φρόντισε για τη δημιουργία της Κεφαλονιάς, είναι η ίδια που βάλθηκε να την καταστρέψει. Οι ισχυροί μετασεισμοί προσπαθούν να αποτελειώσουν αυτό που ξεκίνησε ο πρόσφατος μεγάλος σεισμός.

Αυτές είναι λίγες χαρακτηριστικές φωτογραφίες που βρήκα και που καταδεικνύουν τη φθορά που προκάλεσε ο σεισμός στο πιο όμορφο νησί του Ιονίου.

11
13
10

Κι όπως λέει και η Γεωργία, οι Κεφαλλονίτες είναι περήφανος λαός. Έχουν δοκιμαστεί ξανά στο παρελθόν. Πάλι θα παλέψουν, αλλά θα σηκωθούν. Αρκεί να βρίσκεται κοντά τους το κράτος.

Καλή δύναμη!

Καλή σας μέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον!