ΠΑΙΔΙ

Τα πρώτα μουσικά ακούσματα, σημαντικά για ένα παιδί!

Τα πρώτα μουσικά ακούσματα, σημαντικά για ένα παιδί!

Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, ακούνε μουσική αλλά και τοποθετούν τα ακουστικά στην κοιλιά τους να «ακούει» τον ήχο και το μωρό τους.

Όσο περίεργο και αν φαίνεται σε πολλούς η μουσική είναι από τα πρώτα πράγματα που αντιλαμβάνεται από έμβρυο ένα παιδί.

Σύμφωνα με μελέτες η ανθρώπινη ομιλία και οι μελωδίες, είναι υπεύθυνες για την συμπεριφορά του παιδιού μετά τη γέννησή του. Για παράδειγμα, αν το μωρό ακούσει ένα νανούρισμα, θα χαλαρώσει και ίσως αποκοιμηθεί το ίδιο όμως θα συμβεί με την ηλεκτρική σκούπα και τον αποροφητήρα καθώς αυτοί οι ήχοι του είναι γνώριμοι από όταν βρισκόταν μέσα στην κοιλιά.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, οι μέλλοντες γονείς να επιλέγουνμελωδίες που θα κάνουν το παιδί να αισθάνεται όμορφα κάτι που θα το αντιληφθείτε από την συμπεριφορά του.

Επίσης τα μουσικά αυτά ακούσματα μπορεί να έχουν θετική αλλά και αρνητική επίδραση στο παιδί. Το πιο σημαντικό όμως είναι να μην πιέσετε ποτέ το παιδί σας να ακούσει τη μουσική που αρέσει σε εσάς. Αφήστε το να επιλέξει, βάλτε διάφορες μουσικές μελωδίες και δείτε με ποιες από αυτές αισθάνεται ευφορία και ψυχική ευχαρίστηση!

Διαβάστε περισσότερα στο mothersblog.gr

Σχετικές ειδήσεις