Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Στέλιος Κούλογλου: Ο κατήφορος και το «Παρισόμετρο»

Στέλιος Κούλογλου: Ο κατήφορος και το «Παρισόμετρο»

Θα μπορούσε να ονομάζεται και "Παρισόμετρο": οι συναντήσεις κυβέρνησης-τρόικας στο Παρίσι, είναι και μια μονάδα μέτρησης για την πορεία της κυβέρνησης και τον εξευτελισμό της χώρας.

Η πρώτη συνάντηση, τον Σεπτέμβριο, είχε διαφημιστεί το καλοκαίρι από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, σαν ένα αποφασιστικό βήμα για την οριστική απαγκίστρωση από την τρόικα.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα είναι σύντομη η παρουσία της στην Αθήνα και ένα μέρος των επαφών θα γίνεται εκτός Ελλάδος, στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι ή αλλού», δήλωνε στις 29 Ιουλίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος. H συνάντηση στο Παρίσι, πρόσθετε δεν είναι « μία απλή συμβολική κίνηση.. γιατί εις πείσμα όσων έχουν οικοδομήσει την ύπαρξή τους στο μνημόνιο, το μνημόνιο τελειώνει και η τρόικα θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης».

Τότε ξεκίνησε ο κατήφορος. Στην αρχή, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αντουάν Κολομπανί, δηλώνει πως δεν γνωρίζει τίποτα για συνάντηση στο Παρίσι και πως η αξιολόγηση έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σεπτέμβρη στην Αθήνα. (πρόκειται για την αξιολόγηση που εκκρεμεί ακόμη). Μετά από αγωνιώδη τηλεφωνήματα του Μαξίμου ο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν σώζει τα προσχήματα με νέα δήλωση του, στην οποία διευκρινίζει ότι η συνάντηση στο Παρίσι θα έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα και δεν θα υποκαταστήσει την αξιολόγηση, η οποία θα γίνει μέσα Σεπτέμβρη στην Αθήνα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Στέλιου Κούλογλου στο Tvxs.gr.

Σχετικές ειδήσεις