ΓΥΝΑΙΚΑ

Τηλεργασία: 6 μυστικά για να μη μειωθεί η αποδοτικότητά σου

Τηλεργασία: 6 μυστικά για να μη μειωθεί η αποδοτικότητά σου

Μπορεί να είσαι εδώ και αρκετό καιρό στο σπίτι αλλά η απόδοσή σου δεν πρέπει να επηρεαστείς προς το κακό

Εργάζεσαι ακόμα από το σπίτι λόγω covid 19; Είναι λογικό να αισθάνεσαι πως βαλτώνεις και μέρα με τη μέρα να χάνεις την όρεξή σου για δουλειά. Τι μπορείς να κάνεις για να μην πέσει η αποδοτικότητά σου;

1. Μην πηγαίνεις από το κρεβάτι στο γραφείο κατευθείαν.

Είναι σημαντικό να δημιουργείς ένα είδος ρουτίνας ακόμα και όταν δουλεύεις από το σπίτι. Έτσι δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο που θα έδινες αν ξεκινούσες για τη δουλειά σου.

2. Έχε εμπιστοσύνη στους συνεργάτες σου.

Δεν μπορείς πάντοτε να συμβουλεύεσαι τους πάντες για τα πάντα, συνεπώς η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί όταν παίρνεις μια μονομερή απόφαση.

3. Μη δουλεύεις στο κρεβάτι

Η κρεβατοκάμαρά σου είναι ο χώρος που ξεκουράζεσαι και δεν πρέπει να τον συνδυάσεις υποσυνείδητα με το άγχος της δουλειάς και τις υποχρεώσεις.

4.Κρατήστε επαφή με τους συναδέλφους.

Ενώ αν είστε στο γραφείο σου επικοινωνείς με τους συνεργάτες σου σε πραγματικό χρόνο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι σημαντικό να θέσεις κάποιο χρόνο στο ημερολόγιό σου για να μιλήσετε 100% επαγγελματικά – κάτι που δεν χρειαζόταν όταν βρισκόσασταν στο ίδιο γραφείο.

5.Μην αγνοείς το ωράριο

Όταν δουλεύεις από το σπίτι, ίσως να μπορείς να ξεκινήσει και πιο αργά, να κάνεις συχνά διαλείμματα και γενικά δεν είσαι το ίδιο συγκεντρωμένος.

6.Μην απομονώνεσαι

Επειδή το να δουλεύεις μόνος σου στο σπίτι μπορεί να γίνει και κουραστικό ψυχολογικά, φρόντισε ακόμα και μέσα στην ημέρα να παίρνεις τηλέφωνο ή να επικοινωνείς μέσω social media με κάποιον συνάδελφο ή προϊστάμενό σου, ώστε να πείτε τα της δουλειάς, αλλά και τα νέα σας.