ΓΥΝΑΙΚΑ

Αυτό είναι το απόλυτο συστατικό για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ρυτίδων

Αυτό είναι το απόλυτο συστατικό για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ρυτίδων

Εσύ το έχεις δοκιμάσει;

Μια ρυτίδα στον καθρέφτη αρκεί για να μας χαλάσει τη διάθεση, να μας αγχώσει και να μας κάνει να αναρωτιόμαστε «γιατί συνέβη αυτό σε εμένα;». Γιατί εσύ μπορεί να ακολουθείς πιστά τη ρουτίνα ομορφιάς σου, να βάζεις πρωί και βράδυ τις κρέμες και τους ορούς σου και να κάνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα μάσκες ομορφιάς, αλλά… η ρυτίδα θα εμφανιστεί.

Δε χρειάζεται να αγχώνεσαι! Υπάρχει ένα κυριολεκτικά «μαγικό» συστατικό, που λατρεύεται εδώ και καιρό από celebrities και μη, και το οποίο μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη, αλλά και αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Ο λόγος για τη… ρετινόλη.

Στην ουσία, πρόκειται για μια μορφή ή αλλιώς παράγωγο της βιταμίνης Α και οι ικανότητές της σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν. Η ρετινόλη λειαίνει και καταπολεμά τις ρυτίδες που ήδη έχεις εμφανίσει, ενώ αποτρέπει και την εμφάνιση νέων, «γεμίζοντας» τα κενά του δέρματος. Επιπλέον, ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος και αποτρέπει τη συμφόρηση των πόρων, πράγμα που αυτόματα σημαίνει λιγότερα σπυράκια.

Η δράση της, όμως, δε σταματά εδώ. Η ρετινόλη χαρίζει απολέπιση σε κυτταρικό επίπεδο και έτσι βγάζει προς τα έξω τον πιο… όμορφο, λαμπερό και νεανικό εαυτό σου. Τέλος, καταφέρνει να αντιμετωπίσει πανάδες και σημάδια που έχουν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια από τον ήλιο. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, τώρα γιατί χαρακτηρίσαμε τη ρετινόλη «μαγικό» συστατικό.

Πρέπει να προσέξεις μερικά σημεία, όμως, όσον αφορά τη χρήση της! Πρώτον, η ρετινόλη καλό είναι να χρησιμοποιείται μόνο βράδυ μιας και προκαλεί φωτοευαισθησία στην επιδερμίδα. Αν χρησιμοποιηθεί πρωί πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έχεις βάλει αντηλιακό στο δέρμα σου. Δεύτερον, αν τώρα αποφασίσεις να ξεκινήσεις τη χρήση της ρετινόλης στη ρουτίνα ομορφιάς σου, δεν πρέπει να το κάνεις σε καθημερινή βάση απευθείας. Δηλαδή, την πρώτη εβδομάδα χρησιμοποίησέ τη μία φορά. Τη δεύτερη εβδομάδα δύο φορές και κατ’ αυτόν τον τρόπο το πρόσωπό σου θα τη συνηθίσει και θα σου χαρίσει τα υπέροχα αποτελέσματά της. Όταν πια θα την έχεις χρησιμοποιήσεις αρκετές φορές, μπορείς να ξεκινήσεις να την εντάσσεις σε καθημερινή βάση στη skincare routine σου.