ΓΥΝΑΙΚΑ

Ο Calvin Klein όρισε την Jessica Lomax ως παγκόσμια επικεφαλής σχεδιασμού

Ο Calvin Klein όρισε την Jessica Lomax ως παγκόσμια επικεφαλής σχεδιασμού

Η Lomax θα ηγηθεί της παγκόσμιας στρατηγικής σχεδιασμού της Calvin Klein και θα προσφέρει δημιουργική κατεύθυνση σε όλους τους τομείς της επιχείρησης.

Ο Calvin Klein βρήκε τελικά τον παγκόσμιο επικεφαλή στο τμήμα σχεδιασμού του. Η εταιρεία όρισε την Jessica Lomax ως εκτελεστική αντιπρόεδρο και παγκόσμια επικεφαλή του σχεδιασμού από τις 9 Δεκεμβρίου. Η Lomax θα λογοδοτεί απευθείας στον Cheryl Abel-Hodges, διευθύνοντα σύμβουλο του κορυφαίου brand.

Η Lomax εντάσσεται στην Calvin Klein μετά την αποχώρησή της από τη Nike, όπου εργαζόταν μέχρι σήμερα ως creative director στα γυναικεία αθλητικά ενδύματα. Κατά την διάρκεια της καριέρας της έχει δημιουργήσει εντυπωσιακές συνεργασίες όπως η Nike x Sacai, καθώς και διάφορα έργα βιωσιμότητας για το διάσημο αθλητικό brand. Νωρίτερα, η Lomax συνεργάστηκε με τον Hussein Chalayan για την Puma και ως σύμβουλος σε πολλά αθλητικά και εμπορικά brands.

Τον Δεκέμβριο του 2018, ο πρώην επικεφαλής Raf Simons άφησε τον Calvin Klein περίπου οκτώ μήνες πριν λήξει η τριετής σύμβασή του. Μετά την αποχώρησή του, ο Klein ακύρωσε τη συλλογή υψηλών προδιαγραφών 205W39NYC και έκλεισε τη ναυαρχίδα της Madison Avenue. Ο Simons είναι σήμερα co-creative director της Prada. Στις αρχές του 2019, ο Klein αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση του επικεφαλής σχεδιασμού ο οποίος θα ηγείται του σχεδιασμού όλων των ενδυμάτων.

Η Lomax θα ηγηθεί της παγκόσμιας στρατηγικής σχεδιασμού της Calvin Klein και θα προσφέρει δημιουργική κατεύθυνση σε όλους τους τομείς της επιχείρησης. Θα είναι επίσης υπεύθυνη για τον καθορισμό και την ενίσχυση όλων των κατηγοριών προϊόντων του brand με έμφαση στα βασικά προϊόντα και τη βιώσιμη καινοτομία.