ΓΥΝΑΙΚΑ

Τέσσερα οφέλη που έχει το έλαιο αβοκάντο στην επιδερμίδα σου

Τέσσερα οφέλη που έχει το έλαιο αβοκάντο στην επιδερμίδα σου

Είναι απλά θαυματουργό!

Σίγουρα θα ξέρεις πως δε χρειάζεται να ξοδεύεις όλο τον μισθό σου κάθε μήνα για ξακουστές κρέμες που υπόσχονται να κάνουν θαύματα στο πρόσωπο ή για ορούς ομορφιάς που εγγυώνται απίστευτη λάμψη και νεότητα! Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα μπορείς να τα καταφέρεις απλά και μόνο με… υλικά της φύσης.

Να, όπως για παράδειγμα με το έλαιο αβοκάντο. Ναι! Από αυτό το λαχταριστό και βουτυρένιο φρούτο προκύπτει ένα λαδάκι, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί θαυματουργό για το δέρμα τόσο του προσώπου όσο και γενικότερα του σώματός σου. Βλέπεις, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά, ενώ είναι και μια «βόμβα» βιταμινών. Περιέχει μαγνήσιο, βιταμίνες Α, C, Κ, νάτριο, τα οποία υπάρχουν και στο έλαιό του με αποτέλεσμα αυτό να είναι ό,τι πιο ευεργετικό μπορείς να απλώσεις πάνω στο δέρμα σου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το έλαιο αβοκάντο αποτελεί συστατικό σε πολλές μάσκες ομορφιάς, σε κρέμες και καλλυντικά κάθε είδους.

Ειδικότερα, το έλαιο αβοκάντο έχει τέσσερα εντυπωσιακά οφέλη στην επιδερμίδα σου και σου τα εξηγούμε ευθύς αμέσως! Μη διστάσεις να το βάλεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Πραγματικά, θα ενθουσιαστείς.

Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση

Άπλωσε λίγη ποσότητα από έλαιο αβοκάντο στο δέρμα σου και θα διαπιστώσεις πως θα γίνει αμέσως απαλό σαν βελούδο, ενώ θα είναι ενυδατωμένο για πάρα πολλές ώρες.

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη Ε, και βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, ελαχιστοποιώντας έτσι τη φθορά της επιδερμίδας.

Είναι βάλσαμο για το τριχωτό της κεφαλής

Το έλαιο αβοκάντο περιέχει πληθώρα αντιβακτηριδιακών συστατικών. Το γεγονός αυτό το κάνει ικανό να αντιμετωπίσει την ξηροδερμία και την πιτυρίδα στην επιδερμίδα του τριχωτού της κεφαλής.

Μειώνει τυχόν φλεγμονές

Αντιμετωπίζεις ακμή, έκζεμα ή άλλα δερματικά προβλήματα; Το έλαιο αβοκάντο είναι ό,τι χρειάζεσαι για να περιορίσεις φλεγμονές και ξεσπάσματα στην επιδερμίδα.