Θρεπτικό κέικ μπανάνας

Θρεπτικό κέικ μπανάνας
Είναι απόγευμα και θέλετε οπωσδήποτε κάτι γλυκό αλλά...

Είναι απόγευμα και θέλετε οπωσδήποτε κάτι γλυκό αλλά ελαφρύ για να συνοδέψετε το ρόφημά σας; Πώς σας φαίνεται ένα κέικ μπανάνας με επίστρωση καφέ; Μία δοκιμή θα σας πείσει…

Τι θα χρειαστείτε

(για μια στρογγυλή φόρμα 23x12 εκ.)
180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 μεγάλα αβγά
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες λιωμένες
140 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 0% λιπαρά
2 κ.τ.σ. στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 1 κ.τ.σ. νερό
1κ.τ.γ.αλάτι 100 γρ. φλιτζ. χοντροκοπανισμένα καρύδια
2 κ.τ.γ. κοφτά κανέλα

Για το γλάσο

1/2 φλιτζ. άχνη
1 κ.τ.σ. νερό
1 κ.τ.γ. στιγμιαίος καφές

Ετοιμασία

Για το γλάσο: Κοσκινίζετε την άχνη. Διαλύετε τον καφέ στο νερό και με ένα πιρούνι ανακατεύετε με τη ζάχαρη. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα μέχρι να έχετε ένα παχύρευστο μείγμα.

1. Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Σταδιακά ρίχνετε τις μπανάνες, τον καφέ, το γιαούρτι και την κανέλα.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να γίνει ομοιογενές. Τέλος προσθέτετε και τα καρύδια.

3. Βουτυρώνετε τη φόρμα και την γεμίζετε μέχρι τα 3/4 (όχι ολόκληρη, για να μπορέσει να φουσκώσει το κέικ).

4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

5. Αφήνετε το κέικ λίγο στη φόρμα και μετά το βάζετε πάνω σε σχάρα. Όταν κρυώσει τελείως, περιχύνετε με το γλάσο.
 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ