Γαλοπούλα με λαχανικά

Γαλοπούλα με λαχανικά
Μην περιμένετε μόνο τα Χριστούγεννα για να φάτε γαλοπούλα...

Μην περιμένετε μόνο τα Χριστούγεννα για να φάτε γαλοπούλα. Είναι ένα κρέας με μεγάλη διατροφική αξία και ελάχιστα λιπαρά. Σε συνδυασμό με λαχανικά κι ελιές, θα έχετε ένα θρεπτικό και νόστιμο γεύμα, σε πολύ λίγο χρόνο.

Υλικά (για 4 άτομα)

600γρ.στήθος γαλοπούλας
3 πιπεριές (μία κόκκινη, μία πράσινη και μία κίτρινη)
2 ώριμες ντομάτες
10 ελιές (μαύρες)
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη ακατέργαστη
λίγο ρίγανη
λίγο βασιλικό
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1.Πλένουμε κόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια και τη γαλοπούλα σε κύβους.

2.Σοτάρουμε τη γαλοπούλα με τις πιπεριές σ'ένα αντικολλητικό τηγάνι, με λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσει.

3.Προσθέτουμε το κρασί, κι όταν εξατμιστεί , προσθέτουμε τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

4. Στραγγίζουμε τα χόρτα και τα προσθέτουμε στο ταψί.

5. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί, για περίπου 12 λεπτά, σκεπασμένο. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.

6.Προσθέτουμε τις ελιές και το βασιλικό, ψήνουμε για άλλα δύο με τρία λεπτά και σερβίρουμε.