ΓΥΝΑΙΚΑ

Αποτοξινωθείτε με σαλάτα

Αποτοξινωθείτε με σαλάτα
Νιώθετε ότι το έχετε παρακάνει με τα πολύ λιπαρά φαγητά και τα κρέατα; Καιρός...

Νιώθετε ότι το έχετε παρακάνει με τα πολύ λιπαρά φαγητά και τα κρέατα; Καιρός για αποτοξίνωση… Μην ανησυχείτε, δε θα πίνετε μόνο χυμούς και νερό, αλλά μία γευστική και πλούσια σαλάτα με ποικίλα υλικά.

Υλικά για 1 άτομο

50 γραμμ. πικραλίδες, 50 γραμμ. αγγούρι, 50 γραμμ. φινόκιο, 50 γραμμ. σέλινο, 50 γραμμ. ξηρά φασόλια σόγιας, 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο, ελάχιστο αλάτι

Προετοιμασία

Σιγόβρασε τα φασόλια σόγιας προσθέτοντας μόνο λίγο αλάτι προς το τέλος της βράσης για να μη σκληρύνουν. Έπειτα στράγγιξέ τα. Πλύνε καλά τις πικραλίδες και στέγνωσέ τες με προσοχή. Ξεφλούδισε το αγγούρι και κόψ’ το σε ροδέλες. Πλύνε το φινόκιο και κόψ’ το σε μικρά κομμάτια. Πλύνε το σέλινο και ψιλόκοψέ το. Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο, πρόσθεσε τα φασόλια σόγιας και περίχυσε με λάδι και μια πρέζα αλάτι – όσο λιγότερο χρησιμοποιείς τόσο πιο αποτοξινωτική γίνεται η σαλάτα!

Φινόκιο

Είναι το πιο light λαχανικό (μόλις 4,5 θερμίδες τα 50 γραμμ.). Τα βασικά έλαια που περιέχει το καθιστούν ιδιαίτερα διουρητικό και χωνευτικό. Επίσης, καταπολεμά τα γαστρεντερικά αέρια.

Πικραλίδες

Φημίζονται για τη διουρητική τους επίδραση. Οι ρίζες, από την άλλη, περιέχουν πικρές ουσίες που λειτουργούν ως φυσικά καθαριστικά για το συκώτι.

Σέλινο

Αυτό το λαχανικό θεωρείται ευεργετικό για το στομάχι. Έχει επίσης αναγνωρισμένες αποτοξινωτικές ιδιότητες. Τέλος, είναι ένα εξαιρετικό διουρητικό, κατάλληλο για την κατακράτηση υγρών.

Αγγούρι

Πλούσιο σε νερό (σχεδόν το 96,5% του βάρους του), διευκολύνει την εξάλειψη του ουρικού οξέος. Τα ένζυμά του βοηθούν στον καθαρισμό του εντέρου.

Φασόλια σόγιας

Οι πρωτεΐνες της σόγιας (36 γραμμ. στα 100 γραμμ.) είναι παρόμοιες με αυτές του κρέατος.

Διατροφικά στοιχεία της σαλάτας:

22 γραμμ. πρωτεΐνες

20 γραμμ. λιπαρά

16 γραμμ. υδατάνθρακες

332 θερμίδες