ΓΥΝΑΙΚΑ

Να αποβάλετε τα τοξικά απόβλητα και από το σώμα σας

Να αποβάλετε τα τοξικά απόβλητα και από το σώμα σας
Η δίαιτα αποτοξίνωσης έχει ως στόχο να απομακρύνουμε...

...αλλά με μέτρο.

Η δίαιτα αποτοξίνωσης έχει ως στόχο να απομακρύνουμε τα επιβλαβή στοιχεία από το σώμα μας, όπως για παράδειγμα τις τοξίνες και το περίσσευμα λίπους, έτσι ώστε να παραμένουμε υγιείς. Στην προσπάθεια μας αυτή θα έχουμε, κατά πάσα πιθανότητα, και επιπλέον οφέλη όπως η μείωση βάρους και κυτταρίτιδας, βελτιωμένο ανοσοποιητικό σύστημα (το οποίο μάλλον οφείλεται στην μεγάλη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, εκείνη την περίοδο) και ευεξία.

Μια καλή δίαιτα αποτοξίνωσης βασίζεται σε υγιεινές τροφές και ροφήματα, που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του συκωτιού, των νεφρών και του λεμφικού συστήματος. M' αυτό τον τρόπο εξουδετερώνονται οι τοξίνες και αποβάλλονται από τον οργανισμό. Θα πρέπει επίσης να συνοδεύεται και από τακτική άσκηση.

Στους γενικούς κανόνες αποτοξίνωσης θα συμπεριλαμβάναμε σίγουρα την απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ, καφεΐνης, σιταριού, γαλακτοκομικών προϊόντων και κόκκινου κρέατος και οτιδήποτε περιέχει πολύ αλάτι, λίπος ή ζάχαρη. Στον αντίποδα, υπάρχει μεγάλη κατανάλωση σε φρούτα, λαχανικά, βότανα και επιβάλλεται να πίνετε πολύ νερό. Επίσης επιτρέπεται το ψάρι, τα δημητριακά, τα όσπρια σε συγκεκριμένες ποσότητες.

Τέλος, θα ήταν καλό να τονίσουμε πως επειδή στερεί πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τον οργανισμό μας, θα πρέπει να διαρκεί για σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: queen.gr