Φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο

Φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο
Μία κλασσική συνταγή που μπορείτε να «ενισχύσετε» γευστικά είναι το φιλέτο κοτόπουλο στο...

Μία κλασσική συνταγή που μπορείτε να «ενισχύσετε» γευστικά είναι το φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο. Παράλληλα αποτελεί ιδανική επιλογή για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας.
Υλικά (για 6 άτομα)

6 φιλέτα κοτόπουλου ή μπούτια χωρίς το δέρμα
6 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
1 φλιτζ. ελιές
2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κ.τ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
1½ φλιτζ. λευκό κρασί

Ετοιμασία

1. Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε μια πιατέλα σκεπασμένα, ώστε να τα διατηρήσετε ζεστά.
2. Βάζετε λίγο ελαιόλαδο ακόμα στο τηγάνι και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνετε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια (χωρίς τους σπόρους). Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το βασιλικό ή το μαϊντανό και τις ελιές, σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά.
3. Τακτοποιείτε σε ένα ταψάκι τα φιλέτα του κοτόπουλου, περιχύνετε με τη σάλτσα και ψήνετε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ