ΓΥΝΑΙΚΑ

Ο χειμώνας… μας παχαίνει

Ο χειμώνας… μας παχαίνει
Ακόμα και αν έχεις αυτοσυγκράτηση και δεν ενδίδεις σε κάθε λογής γευστικούς πειρασμούς, παχαίνεις..

Ακόμα και αν έχεις αυτοσυγκράτηση και δεν ενδίδεις σε κάθε λογής γευστικούς πειρασμούς, παχαίνεις! Ποιό είναι τελικά το πρόβλημα που φέρνει ο χειμώνας στη σιλουέτα σου!

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, αυτά τα χειμωνιάτικα περιττά κιλά είναι πιθανό να οφείλονται στην αυξημένη θερμοκρασία που έχεις όχι μόνο μέσα στο σπίτι με το τζάκι ή το καλοριφέρ αλλά και στο αυτοκίνητο ή στη δουλειά ή γενικά σε όλα τα κλειστά μέρη που περνάς το χρόνο σου τους χειμωνιάτικους μήνες.

Αυτό φαίνεται να συνδέεται και με το λεγόμενο καφέ λίπος. Συγκεκριμένα το καφέ λίπος είναι αυτό που κρατά τα μωρά ζεστά και διατηρείται και σε πολλούς ενήλικες. Το λίπος αυτό ενεργοποιείται σε περιπτώσεις κρύου και βοηθά το σώμα να καίει θερμίδες για να μας κρατά ζεστούς.

Τι να κάνεις: σταμάτα να κουβαλάς παντού μαζί σου το αερόθερμο και άφησε στο κρεβάτι και μόνο την κουβέρτα. Λίγο κρύο δεν έβλαψε ποτέ κανένα.

Από την άλλη το μειωμένο φως κατά τους χειμερινούς μήνες μειώνει την παραγωγή σεροτονίνης από τον εγκέφαλο και σε αφήνει να νιώθεις κατάθλιψη και καταπίεση. Έτσι, καταφεύγεις σε θερμιδογόνες τροφές που σου ανεβάζουν το κέφι πρόσκαιρα.

Τι να κάνεις: η χώρα μας έχει έντονη ηλιοφάνεια ακόμα και τους χειμωνιάτικους μήνες. Βγες έξω, κάνε ένα περίπατο στο κρύο ενώ ακόμα κι όταν είσαι σπίτι, άνοιξε τις κουρτίνες και τα παντζούρια για να μπαίνουν οι ηλιαχτίδες. Η διάθεσή σου θα αλλάξει στο λεπτό.