ΓΥΝΑΙΚΑ

Χορέψτε στο σκοτάδι για να βρείτε το φως μέσα σας

Χορέψτε στο σκοτάδι για να βρείτε το φως μέσα σας
Δοκιμάστε το butoh, μια σύγχρονη χορευτική τέχνη που είναι...

Δοκιμάστε το butoh, μια σύγχρονη χορευτική τέχνη που είναι το παγκόσμιο trend στην fitness.

Το butoh, (που σημαίνει «ο χορός του σκότους» ) είναι μία Ιαπωνική σύγχρονη χορευτική τέχνη, η οποία από το ξεκίνημα της ύπαρξης της σόκαρε την κοινωνία. Αυτό που το κάνει τόσο ιδιαίτερο είναι πως ο σκοπός του είναι να εναρμονίσει σώμα και πνεύμα μέσα από τον χορό και να βοηθήσει τον «χορευτή» να ανακαλύψει κρυφές πτυχές του εαυτού του και αν α απελευθερωθεί αυτοσχεδιάζοντας.

Ο αυτοσχεδιασμός γίνεται είτε πάνω σε συγκεκριμένα ποιητικά ή εικαστικά θέματα είτε ελεύθερα, μεμονωμένα αλλά και μέσα από την ομάδα, με στόχο να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη στο σώμα σας και γενικότερα στη ζωή.

Το πρόγραμμα του butoh περιλαμβάνει ασκήσεις για την απελευθέρωση της σπονδυλικής στήλης και του αυχένα με φυσικό τρόπο καθώς και για την ενδυνάμωση και την ευλυγισία των μυών και των αρθρώσεων. Επίσης εκπαιδεύει το σώμα και το πνεύμα για άμεση αλλά και χαλαρή ανταπόκριση σε γρήγορες αλλαγές.

Για να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα butoh δεν χρειάζεται να έχετε εμπειρία στο χορό, απλά να έχετε καλή σχέση με το σώμα σας και την κίνηση. Θα σας βοηθήσει να γυμναστείτε, να ηρεμήσετε και να ισορροπήσετε σώμα και πνεύμα.

Πηγή: www.queen.gr