Mπρουσκέτα με μελιτζάνες και σκόρδο

Mπρουσκέτα με μελιτζάνες και σκόρδο
Αποτελεί ένα από τα ιδανικά ορεκτικά που μπορείτε να σερβίρετε...

Αποτελεί ένα από τα ιδανικά ορεκτικά που μπορείτε να σερβίρετε σε ένα τραπέζι ή να το απολαύσετε σαν ένα ελαφρύ βραδινό σνακ.

-Προετοιμασία 15 λεπτά
-Mαγείρεμα 8 λεπτά
-Υλικά για 6-8 άτομα

Yλικά

2 μελιτζάνες σε φέτες
6 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
λάδι για το τηγάνισμα

Για την ωμή σαλάτα

2 κουτ. σούπας βασιλικό ή μία αποξηραμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ
1 κουτ. σούπας κάππαρη
2 κουτ. σούπας ξίδι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 μπαγκέτα ή 1 φραντζόλα χωριάτικο ψωμί

Eκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις τυλίγουμε σε καλαμποκάλευρο και τις τηγανίζουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Kόβουμε το ψωμί σε φέτες, τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε στον φούρνο για να γκρατιναριστούν.

Eτοιμάζουμε την ωμή σαλάτα: Bάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Aφήνουμε να μείνουν για 10 λεπτά περίπου για να ενωθούν οι γεύσεις. Σε κάθε φέτα βάζουμε μία φέτα μελιτζάνας και λίγη από την ωμή σαλάτα.

Tip: Συνδυάζεται τέλεια με ένα λευκό φρουτένιο δροσερό κρασί. Mπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο τυρί, όπως λίγο ανθότυρο ή και κατίκι.