ΓΥΝΑΙΚΑ

Η μόδα τη δεκαετία των 20s

Η μόδα τη δεκαετία των 20s
H Coco Chanel, το charleston και η ανεξαρτητοποίηση της γυναίκας πρωταγωνιστεί τη δεκαετία αυτή. Η δεκαετία αυτή...

H Coco Chanel, το charleston και η ανεξαρτητοποίηση της γυναίκας πρωταγωνιστεί τη δεκαετία αυτή.
Η δεκαετία αυτή είναι συνώνυμη με την γυναικεία ανεξαρτητοποίηση. Οι γυναίκες διεκδικούν ίσα δικαιώματα με τους άντρες, και θέλουν να δείξουν την κοινωνική αλλαγή στην εμφάνιση τους.

Τα βαριά, συντηρητικά ρούχα των προηγούμενων χρόνων "πετάχτηκαν στην πυρά" από τις νέες γυναίκες, που αδιαφόρησαν για τους κορσέδες, χρησιμοποίησαν πολλά καλλωπιστικά στοιχεία στα ενδύματα, όπως πιέτες και φιόγκους και τόλμησαν να χρησιμοποιήσουν παραδοσιακά ανδρικά κομμάτια όπως τα shorts και τα κοστούμια.

Καθ'όλη τη διάρκεια της δεκαετίας τα πλεκτά μαγιό σαγήνευαν τους άνδρες στην παραλία (αν κάποια από εσάς έχει ένα αντίστοιχο vintage κομμάτι μπορεί να κομπάζει ελεύθερα) και οι γούνες έγιναν το κυρίαρχο υλικό για την κατασκευή πανωφοριών.

Η Coco Chanel, αιρετική και αντιδραστική και η ίδια, έγινε το είδωλο των νέων γυναικών, λάνσαρε το θρυλικό no5 και κάνει το όνομα της ένα από τα σημαντικότερα brand name στην ιστορία της μόδας.

Οι τουνίκ, αρχαιοελληνικού και ρωμαϊκού χαρακτήρα, γίνονται κοψίματα επίσημων ενδυμάτων, ενώ τα φορέματα με κρόσσια που χρησιμοποιούν όσες επιδίδονται σε charleston χορούς γράφουν τις πρώτες γραμμές της μακρόχρονης ιστορίας τους.


Πηγή: queen.gr