ΓΥΝΑΙΚΑ

Μόνη και λαμπερή την ημέρα των ερωτευμένων

Μόνη και λαμπερή την ημέρα των ερωτευμένων
Είστε απ' αυτές που τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου κλαίτε στο μαξιλάρι σας...

Είστε απ' αυτές που τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου κλαίτε στο μαξιλάρι σας επειδή είστε μόνη; Αυτή τη φορά δεν θα του κάνετε τη χάρη.

Αρνούμαι να πιστέψω ότι πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη μέρα του χρόνου όπου οι ερωτευμένοι οφείλουν να γιορτάζουν τον έρωτα τους, τρίβοντας στα μούτρα των singles πόσο ευτυχισμένοι είναι αυτοί μέσα στη συντροφική σχέση τους, τη γεμάτη αγάπη και σεβασμό, σε αντίθεση με αυτούς που δεν έχουν ένα σταθερό σύντροφο και άρα ανήκουν στην επαίσχυντη κατηγορία των... μόνων!

Και ερωτώ: γιατί είναι κακό να μην έχεις ένα σταθερό σύντροφο; Αντί να τρως το ίδιο φαγητό κάθε μέρα, διαλέγεις ανάμεσα στις πεντανόστιμες λιχουδιές μιας γκάμας της οποίας το εύρος επιλέγεις εσύ! Συμμετέχεις στις δραστηριότητες που επιθυμείς (Σαββατοκύριακο στη λίμνη Πλαστήρα) και απέχεις από αυτές που δεν σε εκφράζουν καθόλου (μπάλα στην τηλεόραση κάθε Κυριακή).

Δεν δέχεσαι κανενός είδους πίεση για τίποτα και δεν υπακούς σε καμιά οδηγία, προσπαθώντας να διατηρήσεις τις ισορροπίες για να μην κλονιστεί η σχέση (δεν πειράζει αγάπη μου, πάμε μαζί στο τραπέζι της θείας σου κι ας είναι χειρότερο βασανιστήριο κι απ' τη σταγόνα που στάζει στο μέτωπο επί 72 ώρες).

Είσαι κουρασμένη και θες να χουχουλιάσεις στον καναπέ βλέποντας ταινία μόνη ή απλά να κοιμηθείς χωρίς ένα ενοχλητικό ροχαλητό να σου τρυπάει τ' αφτιά; Το κάνεις. Έχεις τα κέφια σου και θες να βγεις; Δεν δίνεις λογαριασμό σε κανένα αυτοδιορισμένο αφέντη και ξεφαντώνεις όπου θες, με όποιον θες, μέχρι ό,τι ώρα θες, καταναλώνοντας όσο αλκοόλ θες, κάνοντας όσα έκτροπα επιθυμείς.

Όταν θες αγκαλιές, φιλιά, στοργή και προδέρμ, τα βρίσκεις και όταν επιθυμείς να μείνεις μόνη, δεν αισθάνεσαι ότι κάποιον παραμελείς. Κοινώς, είσαι κύριος του εαυτού σου. Σταμάτα λοιπόν τα ανούσια κλαψουρίσματα, κοίταξε να απολαύσεις την ανεξαρτησία σου όσο αυτή διαρκεί και φάε όσο περισσότερα μπορείς από εκείνα τα σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς.

Όμως όταν βρεις έναν άνθρωπο να έχεις μια σχέση υγιή και όχι από ανάγκη, μην τον σνομπάρεις. Αγάπησέ τον!

Πηγή:queen.gr