ΓΥΝΑΙΚΑ

Μηλόπιτα από τα... χέρια της Michelle Obama

Μηλόπιτα από τα... χέρια της Michelle Obama
Όταν είσαι σύζυγος του προέδρου της Αμερικής, έχεις έναν ακόμη...

Όταν είσαι σύζυγος του προέδρου της Αμερικής, έχεις έναν ακόμη σοβαρό λόγο να πρέπει να εντυπωσιάσεις τους γύρω σου κάθε στιγμή. Δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν η Michelle Obama να μην ήταν πολύ καλή μαγειρίσσα και να μην ήξερε την τέλεια συνταγή για ένα από τα πιιο παραδοσιακά γλυκά, την μηλόπιτα.


Υλικά

8 κόκκινα μήλα (καθαρισμένο και κομμένο)

2 κουτ. τις σούπας μαύρη ζάχαρη

1/2 κουτ. σούπας κανέλα

1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

1/4 κούπας αλεύρι

Για το φύλλο

5 φυλλά πίτας (για τραγανή κρούστα)

βούτυρο


Εκτέλεση

1.Βάλτε τα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Σκεπάστε με μία μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο γαι μία νύχτα, για να ρουφήξουν τα μήλα την γεύση από τα μπαχάρια.

2.Βάλτε τον φούρνο να προθερμένεται στους 325 βαθμούς. Βουτηρώστε ένα ταψάκι και βάλτε στον πάτο 3 φύλλα κρούστας. Βάζετε πάνω στα φύλλα το μείγμα με τα μήλα μαζί με το ζουμί τους. Πάνω από το μείγμα με τα μήλα βάλτε μικρά κομματάκια βούτυρο. Με τα υπόλοιπα 2 φύλλα κρούστας, καλύψτε το μείγμα με προσοχή να μην φαίνετε καθόλου η γέμιση σας.

3.Ζεστάνετε 2 κουταλιές βούτυρο στο μπρίκι και όταν λιώσει, αλείψτε με ένα βουρτσάκι το πάνω φύλο της πίτας σας. Βάλτε την μηλόπιτα σας στο φούρνο στους 300 βαθμούς για 3 ώρες, μέχρι το εσωτερικό της να μαλακώσει τόσο που να μελώσει.

Chef tip: Σερβίρεται ζεστό και κρύο παρέα με μία μπάλα παγωτό καϊμάκι.

Πηγή: queen.gr