Σάλτσα με ψητές ντομάτες

Σάλτσα με ψητές ντομάτες
Πρόκειται για μία συνταγή άκρως αντιοξειδωτική και νόστιμη!

Πρόκειται για μία συνταγή άκρως αντιοξειδωτική και νόστιμη! Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε πιάτα με ζυμαρικά ή με ψητό κρέας ή ακόμα και ψάρι.

Παρασκευή:

Κόψτε σε φέτες 10 μέτριες ντομάτες, αφαιρέστε τους σπόρους και στρώστε τες με τη σειρά σε ένα ρηχό ταψί.

Πασπαλίστε τες με αλάτι, 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη και από 1 κ.σ. θυμάρι και βασιλικό.

Περιχύστε με 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο και ψήστε τες στους 200οC για 30 λεπτά.

Όταν ψηθούν, και αφού κρυώσουν, πολτοποιήστε τες στο μπλέντερ με 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κ.σ. ξερό βασιλικό ή μία χούφτα φρέσκο, 4 κ.σ. κουκουνάρι και ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο.

Η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο έως και ένα μήνα.

Πηγή: Omorfamistika.gr