Σάλτσα με ψητές ντομάτες
Πρόκειται για μία συνταγή άκρως αντιοξειδωτική και νόστιμη!
Πρόκειται για μία συνταγή άκρως αντιοξειδωτική και νόστιμη! Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε πιάτα με ζυμαρικά ή με ψητό κρέας ή ακόμα και ψάρι.
Παρασκευή:
Κόψτε σε φέτες 10 μέτριες ντομάτες, αφαιρέστε τους σπόρους και στρώστε τες με τη σειρά σε ένα ρηχό ταψί.
Πασπαλίστε τες με αλάτι, 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη και από 1 κ.σ. θυμάρι και βασιλικό.
Περιχύστε με 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο και ψήστε τες στους 200οC για 30 λεπτά.
Όταν ψηθούν, και αφού κρυώσουν, πολτοποιήστε τες στο μπλέντερ με 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κ.σ. ξερό βασιλικό ή μία χούφτα φρέσκο, 4 κ.σ. κουκουνάρι και ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο.
Η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο έως και ένα μήνα.
Πηγή: Omorfamistika.gr