ΓΥΝΑΙΚΑ

Μήπως η ένδειξη της ζυγαριάς έπεσε γιατί χάνετε το μυαλό σας;

Μήπως η ένδειξη της ζυγαριάς έπεσε γιατί χάνετε το μυαλό σας;
Εγώ το ένα φρύδι δεν μπορώ να το σηκώσω ψηλά, να κάνει τόξο...

Ορθορεξία: Κάτι σαν υστερία!

Εγώ το ένα φρύδι δεν μπορώ να το σηκώσω ψηλά, να κάνει τόξο, σε ένδειξη αποδοκιμασίας. Έχω δει όμως κάποια, κα Χ, να το κάνει επανειλημμένως, κάθε φορά που πάω να βάλω μία μπουκιά στο στόμα μου, η οποία κατά τη γνώμη της δεν είναι υγιεινή.

Πρόσφατα, διάβασα σχετικό, εμπεριστατωμένο άρθρο από ειδικούς, που λένε πως αυτή η εμμονή για κατανάλωση αποκλειστικά και μόνο υγιεινών τροφών και η ατελείωτη θερμιδομέτρηση και «βιταμινομέτρηση», είναι κι αυτή μία διατροφική διαταραχή, δηλαδή μία αρρώστια!

Οι πάσχοντες από ορθορεξία, διότι έτσι ονομάζεται, αρέσκονται στο να προγραμματίζουν τα γεύματα τους με στρατιωτική πειθαρχία ως προς την ποσότητα, ποιότητα και ώρα κατανάλωσης. Κομπάζουν για την ανυπαρξία γλυκών ή άλλων «ακατάλληλων» τροφών στη διατροφή τους, και αποδοκιμάζουν έντονα όσους τρώνε...φυσιολογικά(εκ σου και το ανασηκωμένο φρύδι). Στρέφονται αναπόφευκτα σε μία πιο αντικοινωνική συμπεριφορά και τρόπο ζωής, αφού είναι δύσκολο να φάνε αυτά που θέλουν έξω, και αισθάνονται ενοχές σε τυχόν παρέκκλιση τους από το πρόγραμμα. Δεν απολαμβάνουν σχεδόν καμία τροφή, απλά συντηρούνται.

Κα Χ, τώρα καταλαβαίνω γιατί έχετε μόνιμα την αποδοκιμασία, ζωγραφισμένη στο πρόσωπο σας. Είστε άρρωστη και χρειάζεστε βοήθεια. Πραγματικά.

Πηγή: www.queen.gr