Σαρακοστιανά : Χταποδάκι σε λαδόκολλα

Σαρακοστιανά : Χταποδάκι σε λαδόκολλα
Το χταπόδι είναι από τα νοστιμότερα Σαρακοστιανά. Στη λαδόκολλα είναι ίσως μακράν το πιο νόστιμο....

Το χταπόδι είναι από τα νοστιμότερα Σαρακοστιανά. Στη λαδόκολλα είναι ίσως μακράν το πιο νόστιμο. Αρκεί να βάλετε τη φαντασία σας, όταν θα το παγιδέψετε μέσα στη λαδόκολλα.

Μπορείτε να το βάλετε παρέα με τα υλικά:

 1 χταπόδι 1- 1,5 κιλό περίπου
 3 - 4 πράσινα φύλλα λουίζας
 2 φύλλα αμπαρόριζα (ή άλλα μυρωδικά)
 5-6 κόκκους ολόκληρου πιπεριού
 4 λεπτές φέτες λεμόνι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
 

Εκτελέστε το :

1. Καλό καθάρισμα και καλό πλύσιμο
2. Αφαιρέστε τα νερά, στεγνώστε το
3. Ανοίξτε μια κλασσική λαδόκολλα και τοποθετήστε το ολόκληρο στο κέντρο. Προσθέστε τα διάφορα μυρωδικά που σας προτείνουμε ή κάποια της επιλογής σας( Βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι)

4.Το πιπέρι

5. Τοποθετήστε και τις λεπτές φέτες λεμονιού

(Το αλάτι δεν το ξεχάσαμε, αλλά το χταπόδι δεν το χρειάζεται).
6. Τυλίξτε το σαν να διπλώνετε κάποιο δώρο. Βάλτε το σε ταψί και ρίξτε το σε ζεστό φούρνο και ξεχάστε το μέσα από μιάμιση ώρα έως και 2. σε 180 βαθμούς. Το χταπόδι θα βγάλει τους χυμούς του και θα ψηθεί μέσα σε αυτούς.

Καταλαβαίνουμε ότι έχει ψηθεί καρφώνοντας μια οδοντογλυφίδα (στο πάνω μέρος για να μην χυθεί το ζουμιί του που έχει κρατήσει τη νοστιμιά, αν είναι μαλακό το αποσύρουμε. 
Το αφήνουμε να κρυώσει και ανοίγουμε την λαδόκολλα.
Βγάζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια.
 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ