ΓΥΝΑΙΚΑ

Αναπάντητα ερωτήματα παντού

Αναπάντητα ερωτήματα παντού
Δεν οφείλετε να απαντάτε σε οτιδήποτε σας ρωτούν σε μία συνέντευξη...

Δεν οφείλετε να απαντάτε σε οτιδήποτε σας ρωτούν σε μία συνέντευξη μόνο και μόνο επειδή βρίσκεστε σε ανάγκη. Μάθετε πως πολλές από αυτές τις ερωτήσεις καταπατούν την προσωπική σας ζωή.

Καλές, χρυσές και υπέροχες οι συνεντεύξεις για δουλειά και ο στόχος τους είναι να γνωριστούν αμοιβαία εργοδότες και υποψήφιοι υπάλληλοι, σε βαθμό ικανοποιητικό ώστε να αποφασίσουν αν επιθυμούν να συνεργαστούν. Ωστόσο υπάρχουν μερικές ερωτήσεις τις οποίες έχετε κάθε δικαίωμα να μην απαντήσετε.

Στην περίπτωση που σας ρωτήσουν που γεννηθήκατε, τι εθνικότητας είστε ή ποια είναι η θρησκεία σας, αν έχετε οικογένεια και ποιες είναι οι σεξουαλικές σας προτιμήσεις, τι φύσεως είναι οι προσωπικές σας επιλογές και ο τρόπος ζωής σας, ποιες είναι οι λέσχες και οι ομάδες στις οποίες είστε μέλη, σε τι κατάσταση υγείας είστε και οτιδήποτε σχετικό, μπορείτε πολύ ευγενικά να ρωτήσετε για ποιο λόγο σας κάνουν αυτές τις ερωτήσεις.

Αν οι λόγοι δεν σχετίζονται με το αντικείμενο της εργασίας σας, μπορείτε (και πάλι πολύ ευγενικά) να αρνηθείτε να απαντήσετε. Αν σας ρωτήσουν πράγματα για την προσωπική σας ζωή όπως με ποιον ζείτε, πόσα παιδιά έχετε, αν τα ελληνικά είναι η μητρική σας γλώσσα κλπ, μπορείτε και πάλι να δηλώσετε πως εάν τα παραπάνω δεν επηρεάζουν τη φύση της δουλειάς σας, τότε προτιμάτε να μην απαντήσετε. Ο νόμος είναι με το μέρος σας και εσείς δεν θέλετε να επιλεγείτε με βάση ρατσιστικά κριτήρια, αλλά ούτε και να αναγκαστείτε να πείτε ψέματα.

Πηγή: queen.gr