Πες το ......Μακαρονάδα al pesto

Πες το ......Μακαρονάδα al pesto
Εύκολα γρήγορα και γευστικά σε ελάχιστο χρόνο μια μακαρονάδα που δικαιώνει και τον πιο απαιτητικό ...

Εύκολα γρήγορα και γευστικά σε ελάχιστο χρόνο μια μακαρονάδα που δικαιώνει και τον πιο απαιτητικό ...αχόρταγο.

700 γραμμ. σπαγγέτι
αλάτι

Για το πέστο:
20 γραμμ. κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
25 φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό, πλυμένα και στεγνωμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
25 γραμμ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
25 γραμμ. τυρί πεκορίνο, τριμμένο

Για το πέστο: Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά. Προσέχουμε να μην καεί, διότι, αν δεν έχουμε τον νου μας, μπορεί να αρπάξει αμέσως. Βάζουμε στο multi το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.

TIP (των Ιταλών) μυστικό για όλες τις μακαρονάδες : Μια κούπα νερό από τα μακαρόνια που βράζουν, σε οποιαδήποτε σάλτσα δημιουργούμε, τη "δένει" και της προσθέτει νοστιμιά.

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) και σουρώνουμε. Ρίχνουμε τα καυτά σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Εάν θέλετε τo διατηρείτε ένα χρόνο στο ψυγείο μέσα σε ελαιόλαδο, αρκεί να αποστειρώσετε το βάζο σας.

Παραλλαγές : Όλα τα είδη ζυμαρικών

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ