ΓΥΝΑΙΚΑ

Διαδικτυακά Ραντεβού: Πώς μια selfie βοηθά τις γυναίκες να παραμένουν ασφαλείς

Διαδικτυακά Ραντεβού: Πώς μια selfie βοηθά τις γυναίκες να παραμένουν ασφαλείς

Το Διαδίκτυο διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητά μας.

Το χρησιμοποιούμε διαρκώς για συναλλαγές και αγορές, για να επικοινωνήσουμε με αγαπημένα μας άτομα, να βρούμε δουλειά ακόμη και… σύντροφο! Τα πάντα πλέον γίνονται με ένα μόνο κλικ, εύκολα και γρήγορα. Τα τελευταία χρόνια, δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς το κινητό μας, που σε συνδυασμό με την έλευση των κοινωνικών δικτύων έχει δώσει άλλη μορφή στην επικοινωνία.

Μιλάμε καθημερινά με φίλους, συναδέλφους και συγγενείς, κανονίζουμε εξόδους, συναντήσεις, ραντεβού και γνωρίζουμε κόσμο από την άνεση του καναπέ μας. Το online dating αποτελεί πλέον μία συνηθισμένη πρακτική και έχει αλλάξει τον τρόπο που συνδεόμαστε μεταξύ μας, δημιουργώντας αμέτρητες ευκαιρίες γνωριμίας. Μπορεί πριν μερικά χρόνια η ιδέα ενός διαδικτυακού ραντεβού να μας φαίνονταν κάτι πρωτόγνωρο και άγνωστο, όμως σήμερα όλο και περισσότεροι τη δοκιμάζουν με μεγάλη ευκολία, επιλέγοντας υπηρεσίες που εστιάζουν στις γνωριμίες. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι το μεγαλύτερο dating app παγκοσμίως, το Badoo, καταφέρνει να συγκεντρώνει 372 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες παγκοσμίως…

Πού οφείλεται όμως η επιτυχία τής εν λόγω εφαρμογής;

Σε μία καινοτομία που παρέχει στις γυναίκες την ασφάλεια που χρειάζονται. Και όμως, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μία μόνο selfie μπορεί να αλλάξει το «παιχνίδι» του φλερτ. Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν το Badoo, πέρα από τις ρυθμίσεις ασφαλείας που τους προσφέρονται, έχουν μία ακόμη ευκολία: Έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν selfie από οποιονδήποτε συνομιλητή τους για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά του. Έτσι, μπορούν να αισθάνονται μεγαλύτερη σιγουριά, να νιώθουν ότι δεν θα εξαπατηθούν με οποιονδήποτε τρόπο και να ξεπεράσουν δισταγμούς, φόβους και ανασφάλειες που μπορεί να είχαν.

Στην εποχή που οι διαπροσωπικές σχέσεις έχουν γίνει πολύ δύσκολες, ο περιορισμένος χρόνος και οι ατελείωτες υποχρεώσεις δεν μας επιτρέπουν να γνωρίσουμε κάποιον πιθανό σύντροφό το online dating είναι μονόδρομος για αρκετές γυναίκες. Και αυτό διότι είναι προσιτό και τους δίνει την ευκαιρία να αναζητήσουν αυτό ακριβώς που ψάχνουν. Εφαρμογές όπως το Badoo, λοιπόν, μέσα από πρωτοποριακές ενέργειες, όπως η παραπάνω, τις φέρνουν πιο κοντά σε πιθανούς συντρόφους, καθιερώνοντας και διευκολύνοντας έναν πιο «μοντέρνο» και άμεσο τρόπο επικοινωνίας. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο μέσα από την επιπλέον δυνατότητα της selfie που έχει το γυναικείο κοινό, αλλά και από πολλές ακόμη ευκολίες που παρέχει η εν λόγω εφαρμογή, που θέτει την ασφάλεια ως προτεραιότητά της. Αυτό άλλωστε, φαίνεται να είναι και το «μυστικό» της επιτυχίας της.

2babb

Η ασφάλεια είναι σε πρώτο πλάνο

Το Badoo φαίνεται να αναγνωρίζει ότι το Διαδίκτυο δεν είναι πάντα ένα ασφαλές μέρος και μπορεί να κρύβει αρκετούς κινδύνους. Για αυτό και μας βοηθάει να τους αναγνωρίζουμε και να προστατευόμαστε αποτελεσματικά από αυτούς. Πώς ακριβώς μπορεί να γίνει αυτό;

Η πλατφόρμα παρέχει ασφάλεια στους χρήστες της με πολλούς ακόμη τρόπους, ώστε να μπορούν να γνωρίσουν όποιον θελήσουν με μεγαλύτερη άνεση. Για παράδειγμα, με την πιστοποίηση του λογαριασμού, κάθε χρήστης μπορεί να γνωρίζει με ποιον επικοινωνεί και ότι το προφίλ του συνομιλητή του είναι πιστοποιημένο μέσω του αριθμού κινητού ή μέσω ενός λογαριασμού κοινωνικής δικτύωσης. Το ίδιο ισχύει και για τη φωτογραφία, η οποία επαληθεύει τον λογαριασμό κάθε χρήστη και του δίνει τη δυνατότητα να έχει τον έλεγχο των συνομιλιών του.

3babb

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι υπάρχει ένα όριο μηνυμάτων. Αν ένα άτομο δεν έχει ταιριάξει με κάποιο άλλο, έχει μόνο δύο ευκαιρίες να εντυπωσιάσει. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον, τα μηνύματα θα μπλοκάρουν. Παράλληλα, η εφαρμογή προσφέρει και δυνατότητες αναφοράς και μπλοκαρίσματος σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με κάποιον άλλον χρήστη.

sss

Σε όλα τα παραπάνω συμβάλλουν οι επόπτες οι οποίοι έχουν κρίσιμο ρόλο, καθώς είναι διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο και απαλείφουν οτιδήποτε ύποπτο, προκειμένου να κάνουν τους χρήστες να νιώθουν άνετα και να μη διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή.

Με τέτοιες πρακτικές γίνεται σημαντική προσπάθεια ώστε το Διαδίκτυο να γίνει ένα πιο ασφαλές μέρος, όπου κάθε χρήστης θα αισθάνεται μεγαλύτερη άνεση και σιγουριά να γνωρίσει τους συνομιλητές του και το online dating θα αποκτήσει άλλες διαστάσεις!