MEN'S GUIDE

Πως να γυμναστείς «εναλλακτικά»

Πως να γυμναστείς «εναλλακτικά»

Ο εργαζόμενος άντρας πρέπει και επιβάλλεται να διατηρεί το σώμα του σε καλή κατάσταση. Έτσι αποφεύγει να συναντήσει πρόωρα προβλήματα υγείας και μαζεύει τη δύναμη που απαιτεί ο οργανισμός του ώστε να αντεπεξέλθει στους ολοένα και πιο αυξανόμενους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Για όσους δεν έχουν χρόνο να «τρέχουν» στο γυμναστήριο

Γιατί πρέπει να γυμναζόμαστε;

Η γυμναστική είναι απαραίτητη για κάθε άνθρωπο στις μέρες μας, πόσο μάλλον για έναν άντρα που θέλει να κρατιέται σε φόρμα.

Η φυσική σου κατάσταση θα πρέπει να είναι πάντα σε καλά επίπεδα, προκειμένου να μπορεί τόσο το σώμα σου, όσο και το μυαλό σου να αντεπεξέλθει στους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Πολλοί νομίζουν πως κάνοντας γυμναστική φέρουν επιπλέον κούραση στον οργανισμό τους. Η αλήθεια είναι πως εκείνη τη στιγμή μπορεί αυτό να συμβαίνει ωστόσο παράλληλα ενισχύονται και οι αντοχές τους.

Για να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι λοιπόν, το ιδανικό πρώτο βήμα θα ήταν να πας σε ένα γυμναστήριο, να εξηγήσεις στον γυμναστή τι ζητάς από το σώμα σου, αν προέρχεσαι από μεγάλη αποχή από τη φυσική άσκηση ή αν στο παρελθόν είχες κάποιο τραυματισμό που πρέπει να προσέξεις. Έπειτα αυτός θα σε καθοδηγήσεις και θα σου συστήσει ένα ιδανικό πρόγραμμα στα μέτρα σου.

Αν πάλι δεν είσαι ο τύπος που τρέχει στα γυμναστήρια και γενικά θέλεις κάποιο κίνητρο για να κουνηθείς από τον καναπέ, έχουμε μερικές προτάσεις για σένα.

1. Παίξε μπάλα

football2

Αν δεν είσαι μαθημένος στις δεσμεύσεις ωστόσο, ξανασκέψου το. Να ξέρεις πως είναι πάρα πολύ απαιτητικοί, όμως μπροστά στην αγάπη που θα εισπράξεις και το τρέξιμο που θα σε κάνει να ρίξεις, αξίζει τον κόπο. Και αν το πρώτο διάστημα είναι κουτάβι και η μόνη γυμναστικοί που θα σου προσφέρει θα είναι στον δείκτη και τον αντίχειρα, επειδή θα κλείνεις συχνά τη μύτη σου όταν θα μαζεύεις τα «δωράκια» που θα σου αφήνει στο πάτωμα, μετά το πρώτο εξάμηνο θα σε απογειώσει.
Μια βόλτα στο δάσος κάθε λίγες μέρες και τρεις βόλτες καθημερινά στο πάρκο, θα κάνουν τον οργανισμό σου να λειτουργήσει άψογα και θα σου χαρίσουν την άσκηση που σου έλειπε.

Tip. Αν θες σκύλο μεσαίου μεγέθους πάρε μπόξερ και αν είσαι για κάτι πιο... light Jack Russell. Θα χύσεις πολύ ιδρώτα.

2. Άρχισε να κολυμπάς

adultswimupload i5ld

Άσε το τηλεχειριστήριο και ξεκίνα να παίζεις στην πραγματικότητα. Είτε είσαι fan του ποδοσφαίρου, είτε μπασκετικός μέχρι θανάτου, πιάσε την μπάλα και τρέξε. Η Ελλάδα είναι γεμάτη μπασκέτες και γήπεδα με συνθετικούς χλοοτάπητες. Εκτός του ότι θα γυμνάζεσαι, θα μπορείς και να συναναστρέφεσαι πιο συχνά τους φίλους σου.

Tip. Μη νομίζεις πως αν είσαι εργένης εξαιρείσαι της συναναστροφής την οποία έχεις ούτως ή άλλως. Θα έρθει κάποια στιγμή και η δική σου ώρα. Οι αμετανόητοι εργένηδες θα πρέπει να σκεφτούν πως θα έρθει και των φίλων τους...

3. Πάρε σκύλο

timthumb

Αν είσαι λίγο πιο παράτολμος, κολύμπα και τον χειμώνα. Πολλοί που το κάνουν έχουν δει σημαντική βελτίωση τόσο στο ανοσοποιητικό τους σύστημα, όσο και στην αντοχή τους. Αν έχεις αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρεις, σκέψου πως το κάνουν συχνά κάποιοι που είναι 70 χρονών. Φυσικά μην πας να βουτήξεις με τη μια μέσα στο καταχείμωνο. Θέλει μεθοδικότητα, σιγά – σιγά που λένε. Αν βιαστείς ο κίνδυνος να την πάθεις είναι αυξημένος.
Φυσικά, αν δεν θες ξαφνικά να αλλάξεις τις εποχιακές σου συνήθειες, υπάρχει πάντα και η πισίνα. Μπορείς να γραφτείς στο κολυμβητήριο της περιοχής σου και να κολυμπάς εκεί. Άλλωστε, αποδεδειγμένα το κολύμπι κάνει καλό στην υγεία. Οι πισίνες μάλιστα, είναι από τα πολυτιμότερα «εργαλεία» των γιατρών, όταν αποθεραπεύουν μυϊκούς τραυματισμούς.

Tip. Θα βρεις και λύση για να έχεις «φέτες» κοιλιακούς

4. Κάνε γιόγκα

Yoga

Μην το γελάς καθόλου. Υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι για να ξεκινήσεις τη γιόγκα. Χαλαρώνει το σώμα και το μυαλό σου, μακροπρόθεσμα το σώμα σου μετατρέπεται σε «λάστιχο» ενώ θα δεις άμεσα τις αντοχές σου να αυξάνονται σε σημείο που θα βαράς κόκκινα. Αν τη συνδυάσεις με διαλογισμό τα αποτελέσματα έρχονται ακόμα γρηγορότερα.
Tip. Αν ο δάσκαλός σου έχει μανία με το διαλογισμό, ότι και να λέει την ώρα που θα έχεις κλειστά τα μάτια, μη γελάσεις. Θα «στραβώσει» άσχημα...

5. Πολεμικές τέχνες

209804

Θυμάσαι που όταν ήσουν μικρός ήθελες να γίνεις ο Μπρους Λι; Ε, ήρθε η ώρα να το κάνεις. Οι πολεμικές τέχνες στη χώρα μας πλέον δεν περιορίζονται στο καράτε και το τάε κβο ντο. Πλέον υπάρχει πληθώρα επιλογών, με την κάθε τέχνη να έχει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Αν θες να μάθεις αυτοάμυνα και παράλληλα να σφίξεις το σώμα σου, δοκίμασε το αικίντο. Αν πάλι είσαι λίγο πιο... επιθετικός τύπος, τότε παίξε στις κατηγορίες Wing Chan, Μάι Τάι ή κικ μποξ. Και θα αισθάνεσαι λίγο «θωρακισμένος» και το σώμα σου θα «τουμπανιάσεις» στο άψε βήσε.
Tip. Ποτέ, μα ποτέ μην χρησιμοποιήσεις την τέχνη που ξέρεις, ενάντια σε κάποιον πιο αδύναμο. Και μπορεί να σε διώξει ποινικά και θα παίξεις άνισα, οπότε όσο και να τον δείρεις, θα είναι σαν να «κλέβεις εκκλησία».

Σχετικές ειδήσεις