MEN'S GUIDE

7 κινήσεις για να ξυπνήσεις και να ενεργοποιηθείς

7 κινήσεις για να ξυπνήσεις και να ενεργοποιηθείς

Στα κανονικά σου σέρνεσαι το πρωί μέχρι την καφετιέρα και μετά καταρέεις στον καναπέ έως ότου σε πιάσει ο καφές. Σε άλλη περίπτωση απλώς φεύγεις τρέχοντας, με τα μισά σου ρούχα να κρέμονται, γιατί άργησες.

Το πρωινό ξύπνημα αποτελεί για τους περισσότερους ένα σπορ που δε θα ήθελαν να έχουν σχέση μαζί του. Επειδή όμως ελάχιστες πιθανότητες έχεις να το αποφύγεις, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να σκεφτείς να αλλάξεις λίγο τα πράγματα. Χρειάζεται αυτοπειθαρχία και θέληση.
Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως μια δυναμική εκκίνηση εξασφαλίζει ενέργεια για όλη την ημέρα και είναι η συνταγή της επιτυχίας. Προτείνουν λοιπόν το εξής τελετουργικό για το ξεκίνημα της ημέρας:

1. Πλύνε δόντια. Θα σου πάρει 2 λεπτά αλλά πρέπει.

2. Πιες νερό. Κατά τη διάρκεια της νύχτας έχεις αφυδατωθεί.

3. Ηρέμησε για κανά 5λεπτο. Κάτσε κάπου και μην κάνεις τίποτα. Απλώς χαλάρωσε και διώξε όλες τις σκέψεις από το μυαλό σου (συμπεριλαμβανομένης και της φωνούλας που φωνάζει καφέεεεεεε).

4. Συγκεντρώσου. Δώσε ένα 5λεπτο στον εαυτό σου για να δει τις εκκρεμότητες της ημέρας και τι πρέπει να ολοκληρώσεις σήμερα. Αν έχεις κάνει επιτυχώς το προηγούμενο στάδιο της χαλάρωσης λογικά θα έχεις καθαρό μυαλό για να το κάνεις αυτό.

5. Κάνε μερικές ασκήσεις. 5 με 7 λεπτά αρκούν. Θα ξυπνήσει το σώμα σου για τα καλά.

6. Τεντώσου. Κάνε μερικές ασκήσεις για 2 λεπτά για να ξελασκάρεις τις αρθρώσεις σου και να νιώσεις καλύτερα.

7. Κάνε ένα ντους και ξεκίνα την ημέρα σου.

Σχετικές ειδήσεις