MEN'S GUIDE

Πώς να προσέξεις το νέο σου tattoo

Πώς να προσέξεις το νέο σου tattoo

Το καλοκαιράκι έφυγε και πλέον ο δρόμος για το νέο σου τατουάζ είναι ορθάνοιχτος. Ok, επέλεξες τον άρτιστ που θέλεις να σε «σημαδέψει» για πάντα, το δέρμα σου φιλοξενεί πλέον το σχέδιο που σου άρεσε, όμως η δουλειά η δική σου τώρα ξεκινάει.

Για να έχεις ένα σωστό τατουάζ που θα αντέχει στο πέρασμα του χρόνου, δεν αρκεί ο καλλιτέχνης που σου το «χτύπησε» να είναι καλός στη δουλειά του. Τον σημαντικότερο ρόλο τον παίζει η περιποίησή του αφού το χτυπήσεις. Πριν λοιπόν να βρεθείς αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο το σχέδιο που έχεις κάνει να δείχνει άσχημο, διάβασε τις συμβουλές μας για να αποφύγεις ένα τέτοιο ενδεχόμενο:

Πλένε καλά την επιφάνεια που έχεις «χτυπήσει»

Όταν θα φύγεις από το στούντιο του tattoo artist σου, θα σου έχει σκεπάσει με μια διάφανη μεμβράνη το νέο σου σχέδιο. Κράτα την για τουλάχιστον τέσσερις ώρες και στη συνέχεια αφαίρεσε την. Πλύνε την επιφάνεια με χλιαρό νερό και λίγο σαπούνι.

Προσοχή! Μην τρίψεις το σχέδιό σου για κανένα λόγο. Ούτε όταν το πλένεις, ούτε όταν το σκουπίζεις. Πολλές φορές από αδεξιότητα αφαιρούνται χρώματα χαλώντας το νέο σου απόκτημα, οπότε θα πρέπει να είσαι υπομονετικός και προσεκτικός.

Στη συνέχεια, με μια απαλή πετσέτα σκούπισέ το, αλλά όχι με κινήσεις αδέξιες. Το ιδανικό είναι να ακουμπάς απαλά την πετσέτα στο σημείο σαν να προσπαθείς να την «κουμπώσεις» στο δέρμα σου.

Μην ξεχνάς την κρέμα προστασίας

Σε κάθε περίπτωση, αφού ασχοληθείς με την υγιεινή, θα πρέπει να καλύπτεις το ταταουάζ με την ειδική κρέμα που θα σου συστήσει ο καλλιτέχνης που δημιούργησε πάνω σου. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε και να ενυδατώνεται το σώμα αλλά και να κλείνει σιγά σιγά η πληγή. (Ναι, αρχικά πρόκειται για πληγή, αφού φαντάσου πως μια βελόνα κάνει εκατομμύρια μικρές τρυπίτσες στο σώμα σου).

Μακριά από τον ήλιο
Ο χειρότερος εχθρός του τατουάζ είναι ο ήλιος. Ειδικά όταν αυτό είναι ακόμα «φρέσκο». Φρόντιζε να τον αποφεύγεις, εκτός κι αν θες από τις πρώτες κιόλας μέρες το τατού σου να δείχνει λες και το έκανες πριν αρκετά χρόνια.

Μην ξύνεσαι

Συχνά το φαινόμενο της φαγούρας στο σημείο που χτύπησες το τατουάζ σου είναι αρκετά έντονο. Όπως σου είπα και παραπάνω, μην κάνεις ποτέ το λάθος να το ξύσεις. Ο κίνδυνος μνα αφαιρεθεί κάποιο κομμάτι που δεν πρέπει, είναι αρκετά μεγάλος!