MEN'S GUIDE

Πεζοπορία και οδήγηση για άντρες...

Πεζοπορία και οδήγηση για άντρες...

Επειδή ο άντρας συνήθως έχει μια έλξη προς τον κίνδυνο.

Η αδρεναλίνη ανεβαίνει και ο οργανισμός δείχνει να τονώνεται και να σε γεμίζει δυναμικά συναισθήματα. Φυσικά, η ζωή στην πόλη σου βάζει λίγο... φρένο στην επιθυμία να ζήσουμε λίγη περιπέτεια, ωστόσο αν το βάλεις στόχο, μπορείς να βρεις και το χρόνο και (με λίγη τύχη) και τα χρήματα για να κάνεις κάτι ξεχωριστό, όπως το να πραγματοποιήσεις πεζοπορία στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, ή να οδηγήσεις στον πιο επικίνδυνο δρόμο στη Γη.

Πεζοπορία στην Ινδία

Το μέρος που μπορείς να περπατήσεις και να αισθανθείς υπερήφανος αν τα καταφέρεις να γυρίσεις σπίτι σου, είναι το Όρος K2 στην Ινδία. Πρόκειται για το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο, με ύψος κορυφής 8.611 μέτρα. Σημείωσε πως αυτή είναι η ψηλότερη κορυφή του Πακιστάν.

Ο τρόπος που πρέπει να επιλέξεις για να κινηθείς, είναι ένας και μοναδικός: Σιγά - σιγά και με το μαλακό. Οι απότομες πλαγιές του θα σου «σφυρίξουν» από μόνες τους πως πρέπει να ξέρεις καλά που πατάς, αλλιώς κινδυνεύεις να βρεθείς στον άλλο κόσμο. Το ποσοστό επιτυχίας ανά προσπάθεια κατάληψης της κορυφής, είναι ένας στους τέσσερις. Οι άλλοι τρεις, συνήθως εγκαταλείπουν. Τη ζωή... Θα πρέπει να ξέρεις πως και ο καιρός εκεί, δεν αστειεύεται. Η ηλιοφάνεια μετατρέπεται άνετα σε φονική χιονοθύελλα, οπότε οι πεζοπόροι δεν θα πρέπει να... ξεθαρρεύουν.

Οδήγηση στη Βολιβία

Ο δρόμος του θανάτου δεν πήρε τυχαία το όνομά του. Κάθε χρόνο οι άνθρωποι που αφήνουν εκεί την τελευταία τους πνοής, ξεπερνούν τους εκατό. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα των Άνδεων και βρίσκεται στην κυριολεξία στο χείλος του γκρεμού.

Οι πολύ απότομες στροφές, η ανυπαρξία των προστατευτικών κάγκελων και το γεγονός πως σε πολλά σημεία η άσφαλτος αγνοείται, με αποτέλεσμα το χώμα στην πρώτη βροχή να γίνεται λάσπη, καθιστούν τον δρόμο αυτό σε έναν από τους πλέον θανατηφόρους στον κόσμο.

Σχετικές ειδήσεις