MEN'S GUIDE

Πώς να κινηθείς στα μαγαζιά τα Χριστούγεννα

Πώς να κινηθείς στα μαγαζιά τα Χριστούγεννα

Η βόλτα στα μαγαζιά για ψώνια, ανέκαθεν αποτελούσε μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες. Της γυναίκας!

Το «ωραίο φύλο» συνηθίζει να περπατά πολύ χαζεύοντας βιτρίνες, να μπαίνει μέσα στα καταστήματα και να δοκιμάζει ότι υπάρχει στα ράφια. Γενικά, δεν βαριούνται ποτέ, αντίθετα με τους άντρες που χρειάζονται μόλις μισή ώρα προκειμένου να ανανεώσουν ολόκληρη την γκαρνταρόμπα της χρονιάς!

Τα Χριστούγεννα ωστόσο, τη βόλτα στα μαγαζιά δεν την αποφεύγει κανείς. Όσο τρομακτικό ακούγεται, άλλο τόσο είναι, μην περιμένεις να σου πω ψέματα. Ο κόσμος που βγαίνει για ψώνια είναι εκατονταπλάσιος από αυτόν που θα συναντούσες μια καθημερινή μέρα. Οπότε ο εφιάλτης σου, γιγαντώνεται.

Ωστόσο δεν χρειάζεται να χαλιέσαι, αφού με έξυπνες κινήσεις μέσα στην πόλη, μπορείς να αποφύγεις άνετα την κοσμοσυρροή, να τελειώνεις τις υποχρεώσεις σου σε χρόνο ρεκόρ και να ικανοποιήσεις την οικογένειά σου ή τους φίλους που θα υποδεχτείς ή θα σε υποδεχτούν στις μέρες των εορτών.

Πώς όμως θα ξεμπλέξεις γρήγορα; Πάρε χαρτί και σημείωνε:

Να αποφεύγεις τα κεντρικά σημεία

Ερμού, Ομόνοια και γενικά το κέντρο της Αθήνας, ξέχασέ το. Το ίδιο ισχύει για όλες τις μεγάλες πόλεις. Κινούμαστε μόνο σε συνοικιακά καταστήματα, αντιεμπορικά, τα οποία πολλές φορές κρύβουν «θησαυρούς» που δεν μπορούμε να φανταστούμε καν!

Εμπορικά κέντρα; Θα αστειεύεσαι βέβαια...

Ένας νόμος για τους λάτρεις των γρήγορων αγορών, είναι πως σε περιόδους αυξημένης κίνησης (Χριστούγεννα είναι υπεραυξημένη όπως σου έγραψα πιο πάνω), είναι πως ποτέ και για κανέναν λόγο δεν μπαίνουν σε εμπορικά κέντρα. Ο κόσμος που τα επισκέπτεται είναι πολύς, τα μαγαζιά τους ασφυκτιούν, οι καφετέριές τους επίσης. Οπότε, ούτε να το σκέφτεσαι.

Και ο Θεός έπλασε το ίντερνετ

Εντάξει, βασικά ο άνθρωπος το έπλασε αλλά ένα κλισέ χρειάζεται! Άκου να δεις λοιπόν τι συμβαίνει. Η τεχνολογία και η ανθρωπότητα έχουν κάνει τεράστια άλματα. Μέσα στην όλη εξέλιξη, μην αγνοήσεις ποτέ μα ποτέ, πως πλέον η ζωή σου γίνεται ακόμα πιο απλή όσον αφορά τον καταναλωτισμό, αφού μπορείς να έχεις ότι θες, όποτε το θες, στο σπίτι σου, απλά ανοίγοντας τον κομπιούτερ σου. Οι ηλεκτρονικές αγορές είναι πλέον must για τον άντρα που δεν έχει όρεξη να σπαταλά τον πολύτιμό του χρόνο στις βιτρίνες. Δίνεις απλά μερικά στοιχεία και περιμένεις τον κούριερ. Βάσανε τέλος με λίγα λόγια.

Μια κάβα μπορεί να σου δώσει τη λύση

Αν πας στους γονείς σου, ή στα πεθερικά, παίρνεις ένα καλό μπουκάλι κρασί. Στους φίλους σου ένα premium ουίσκι. Αν το σπίτι το οποίο θα επισκεφθείς έχει παιδιά, θα βρεις ωραίες συσκευασίες με ζαχαρωτά ή καραμέλες. Γενικά, οι κάβες είναι ένα καλό μέρος για επίσκεψη πριν την... επίσκεψη και συνήθως σε εξυπηρετούν γρήγορα.

Έξτρα tip: Ότι κι αν τελικά επιλέξεις να ακολουθήσεις από τα παραπάνω, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως μιλάμε για Χριστούγεννα. Με εξαίρεση τις ηλεκτρονικές αγορές που πάντα θα είσαι ο πρώτος στην ουρά, για όλες τις άλλες περιπτώσεις, ισχύει ένας νόμος:
Ποτέ, ΜΑ ΠΟΤΕ, μην αφήσεις τις αγορές σου για την τελευταία στιγμή της παραμονής Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς. Πρόκειται για αυτοκτονία...

Άντε και καλές γιορτές!

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις