MEN'S GUIDE

Πώς να μη φας τα μούτρα σου στο χιονοδρομικό!

Πώς να μη φας τα μούτρα σου στο χιονοδρομικό!

Αν σκοπεύεις να πας για πρώτη φορά σε χιονοδρομικό κέντρο, διάβασέ το

Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτείς ένα χιονοδρομικό κέντρο. Ο κόσμος συρρέει στις χιονισμένες πλαγιές κατά εκατοντάδες και τα κάτασπρα τοπία σε βοηθούν λίγο παραπάνω να πάρεις λίγη περισσότερη... δόση από την μαγεία των Χριστουγέννων!

Για τους πιο «μάχιμους» σκιέρ ή snowboarders αυτό δεν είναι και τόσο καλό, αφού αυτοί που κατεβαίνουν δίπλα τους την πλαγιά είναι πιο πολύ από αυτούς των εργάσιμων ημερών, ωστόσο όπως σου είπα και πριν είμαστε σε γιορτές, ας μπουν στο πνεύμα.

Αν αποφάσισες φέτος να περάσεις για πρώτη φορά τις διακοπές σου σε κάποιο σαλέ, δίπλα σγτο χιονοδρομικό, άκου τι πρέπει να κάνεις για να το απολαύσεις πραγματικά και να μην καταλήξει η παρουσία σου στην πίστα ένας εφιάλτης που θα σε ακολουθεί στη συνέχεια!

Πριν ανέβεις, διάβασε! (Ή δες)

Είτε προτιμήσεις τα πέδιλα του σκι, είτε τη σανίδα του snowboard, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ένα πράγμα! Μην ακούς όσους λένε πως το ένα είναι πιο εύκολο από το άλλο. Είσαι πρωτάρης, οπότε με λίγη προσπάθεια όσο χρόνο θα σου πάρει να εξοικειωθείς με το ένα, άλλο τόσο θα σου πάρει και για το άλλο.

Το ίντερνετ είναι γεμάτο άρθρα με συμβουλές για αρχάριους. Αν είσαι οπτικός τύπος, ψάξε στο youtube για video και δες τι σε περιμένει.

beginner

Ντύσου σωστά

Επειδή είμαστε στην καρδιά του χειμώνα, λογικά θα έχει πολύ κρύο. Οπότε φόρα ισοθερμικό φανελάκι, απαραίτητα αδιάφροχες φόρμες και μπουφάν, γάντια, σκούφο και γυαλιά.

Αν πέσεις σε μέρα με ήλιο, να προσέξεις δύο πράγματα. Πρώτον να μην ντυθείς πολύ βαριά γιατί όσο κάνεις τη γνωριμία σου με το νέο σου χόμπι, ο οργανισμός σου παράλληλα αθλείται, οι στροφές ανεβαίνουν και το σώμα ζεσταίνεται όπως σε κάθε άλλο σπορ.

Και έπειτα να μην ξεγελαστείς και μείνει πολύ ώρα με κοντομάνικο. Η αντανάκλαση του ήλιου στο χιόνι, σε μαυρίζει με ταχύτατους ρυθμούς! Στην καλύτερη περίπτωση θα γίνεις ο τύπος που είδες σε φωτογραφία στο ίντερνετ και γελούσες για ώρες (όλο το πρόσωπο κόκκινο και ένα κατάλευκο περίγραμμα γυαλιού στο κούτελο και τα μάτια), στην χειρότερη θα πάθεις έγκαυμα.

sunburnedkim

Κάνε τη βόλτα σου στα «μαλακά»

Αφού ανέβεις στο χιονοδρομικό, μη βιαστείς να πάρεις το λιφτ για να ανέβεις στην πίστα. Κάνε τη βόλτα σου στους ειδικούς χώρους για να δεις πως λειτουργείς πάνω στα σκι ή το snowboard. Μάθε πως φρενάρουν, στρίβε το σώμα σου και προσπάθησε να ελέγξεις καλά την ισορροπία σου για να είσαι έτοιμος όταν θα πρέπει να το κάνεις στην κατάβασή σου από την κορυφή.

Απέφευγε τον πολύ κόσμο

Όταν πλέον ανέβεις, προσπάθησε να μην πηγαίνεις δίπλα στα σημεία που υπάρχει πολύς κόσμος. Χάραξε έτσι τη διαδρομή σου ώστε να μην μπλέκεις με πολλούς λάτρεις του σπορ. Μια καλή συμβουλή είναι όπου βλέπεις παρέα από 18 έως 30 ετών, με κράνη, επιγονατίδες, και γενικά τέτοιου τύπου εξοπλισμό, να μην πλησιάζεις καν. Οι τύποι έχουν πάει εκεί αποφασισμένοι να «λιώσουν» τις σανίδες τους και οι πιθανότητες να σου κάνουν ή να τους κάνεις ζημιά, είναι πολλές.

extreme

Κάνε time out

Είναι δύσκολο αφού τα Χριστούγεννα οι ουρές στα λιφτ θυμίζουν αμερικάνικα καταστήματα την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του iphone, ωστόσο θα πρέπει που και που να ξεκουράζεσαι, προκειμένου να μην τα παίξει ο οργανισμός σου. Ειδικά αν δεν είσαι γυμνασμένος και αν συνοδεύεις κορίτσι. Δε θες να σε γυρίσει εκείνη στο δωμάτιο.

Έχε λίγα περισσότερα χρήματα απ' όσα υπολογίζεις

Η πρόληψη ποτέ δεν έβλαψε. Γενικά αυτό πρέπει να το κάνουμε παντού και πάντα.

Στι τέλος, όταν φτάσεις σπίτι σου κάνε ζεστό μπανάκι και απόλαυσε ένα καλό φαγητό. Και την επόμενη μέρα, να ξυπνήσεις πιο πρωί. Η δεύτερη επίσκεψη είναι -σχεδόν- πάντα καλύτερη!

Σχετικές ειδήσεις