MEN'S GUIDE

Πέντε συμβουλές για να φροντίζεις τον εαυτό σου

Πέντε συμβουλές για να φροντίζεις τον εαυτό σου

Πέντε συμβουλές για να φροντίζεις τον εαυτό σου

Εμείς οι άντρες είμαστε περίεργα πλάσματα. Σίγουρα μας ενδιαφέρει πάντα να είμαστε προσεγμένοι, όμως πολλές φορές δεν φροντίζουμε τον εαυτό μας όπως πρέπει είτε επειδή θεωρούμε γυναικεία υπόθεση την περιποίηση του σώματος, είτε επειδή βαριόμαστε να στηνόμαστε μπροστά από τον καθρέπτη με τις ώρες.

Όμως για να είσαι κομψός και να μην περνάς απαρατήρητος, θα πρέπει να αφιερώσεις στον εαυτό σου λίγο χρόνο. Δεν χρειάζεται ούτε να ξοδευτείς πολύ, ούτε να νιώσεις σαν την «κοκέτα» με την οποία έβγαινες παλιά και σου έσπαγε τα νεύρα επειδή την περίμενες με τις ώρες να ετοιμαστεί.

Το μόνο που θέλεις, είναι λίγη υπομονή, λίγα χρήματα και πολύ όρεξη προκειμένου να «αναπλάσεις» την προσωπική σου εικόνα. Αν είσαι έτοιμος να κάνεις πάνω σου μια αλλαγή, ακολούθησε πέντε απλά βήματα και ελπίζουμε το αποτέλεσμα να σε ικανοποιήσει:

Να αγοράζεις καλά προϊόντα

Όταν πρόκειται για την υγιεινή σου, μην κάνεις τσιγγουνιές. Μπορεί μια λοσιόν που θες να χρησιμοποιήσεις να κάνει 20 με 25 ευρώ όμως μη διστάσεις να τα δώσεις, αφού μόνο καλό θα σου κάνει. Γενικά να αποφεύγεις τα αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα, αφού μιλάμε για τη φροντίδα του εαυτού σου. Και μερικά ευρώ παραπάνω, τα αξίζεις!

Πώς να χρησιμοποιείς το ζελέ

Κατ' αρχήν μην το παρακάνεις. Εκτός του ότι θα σου γίνει κυριολεκτικά η τρίχα κάγκελο, τα μαλλιά σου επιβαρύνονται από το πολύ ζελέ και μακροχρόνια ίσως έχεις πρόβλημα. Να βάζεις ποσότητα που δεν ξεπερνά το φουντούκι στο χέρι σου και να το απλώνεις καλά στις παλάμες. Έπειτα, προσπάθησε να καλύψεις όσο μεγαλύτερη επιφάνεια μπορείς στο κεφάλι σου και δώσε στα μαλλιά σου το σχήμα που θες. Περίμενε να στεγνώσει και τότε βάλε με τα δάχτυλά σου τις τελευταίες «πινελιές» στο χτένισμα που κάνεις.

Πάρε μια μηχανή

Αν σου αρέσει να δείχνεις φρεσκοξυρισμένος και βαριέσαι τα ξυραφάκια, πάρε μια μηχανή ξυρίσματος. Θα γλιτώσεις πολύ χρόνο και η δουλειά θα γίνεται καλύτερα. Χριστούγεννα έρχονται εξάλλου, ένα καλό δώρο σου χρειάζεται!

Μη φοβάσαι τις αλλαγές

Οι άντρες δεν είμαστε σαν τις γυναίκες. Ειδικά όταν η κουβέντα πάει στις... τρίχες πρώτον δεν έχουμε όρεξη να ασχοληθούμε και δεύτερον έχουμε βολευτεί με ένα κούρεμα το οποίο διατηρούμε για πολλά χρόνια. Δοκίμασε κάτι νέο. Και θα σε ανανεώσει προσωπικά και θα εκπλήξει τις γυναίκες που σε περιτριγυρίζουν...

Προσοχή στα δόντια σου

Ειδικά αν είσαι χρόνιος καπνιστής. Το οδοντικό νήμα θα πρέπει να είναι απαραίτητα συνεχώς στο καλάθι σου με τα είδη υγιεινής. Τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, μετά το βούρτσισμα να το χρησιμοποιείς. Μόνο έτσι τα δόντια σου θα είναι πάντα καθαρά και δε θα φοβάσαι την τερηδόνα και την ουλίτιδα!

Σχετικές ειδήσεις