MEN'S GUIDE

Πέντε τρόποι για να προσέξεις τον εαυτό σου

Πέντε τρόποι για να προσέξεις τον εαυτό σου

Μπορεί η περιποίηση του σώματός σου να σου ακούγεται κάπως γυναικείο θέμα, ωστόσο κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτων φύλου οφείλει να προστατεύει τον εαυτό του.

Συμβουλές για να σε θέλει ακόμα πιο πολύ

Έτσι και οι άντρες, πρέπει να προσέχουν πρώτα απ' όλα την υγεία τους και έπειτα την εξωτερική τους εμφάνιση. Για αυτό το Mens Guide αποφάσισε να σου ανοίξει τα... μάτια και να σε βάλει στο σωστό δρόμο.

Πως θα πετύχεις τα παραπάνω; Φυσικά διαβάζοντας τις συμβουλές που ακολουθούν.

Προσοχή στις τρίχες σου

Είτε μιλάμε για τρίχες στη μύτη, στα αυτιά, είτε για φρύδια, είτε για τα μαλλιά σου, οφείλεις πάντα να είσαι περιποιημένος. Μη φοβάσαι τα τσιμπιδάκια, όσο γυναικεία και να σου ακούγονται.

Βγάλε τις τρίχες που εξέχουν από τα ρουθούνια σου, φρόντιζε να μην έχεις λιγδιασμένα μαλλιά, ενώ αν τα φρύδια σου είναι χοντρά και ενιαία, μη διστάσεις να τα κουρέψεις.
Μεγάλη προσοχή στις τρίχες του σώματος. Δε σου λέω να ξυρίζεις το στήθος σου, ωστόσο αν έχεις τριχοφυΐα στην πλάτη θα πρέπει να το προσέξεις πριν χρειαστείς κουρευτική μηχανή για γκαζόν.
Η γυναίκα που έχεις βάλει στο μάτι θα το εκτιμήσει, αφού κανένα θηλυκό που σέβεται τον εαυτό του δεν θα ήθελε δίπλα του έναν «λυκάνθρωπο».

Σεβασμό στα δόντια

Ειδικά αν είσαι φανατικός καπνιστής. Να πλένεις τα δόντια σου σε καθημερινή βάση τρεις ή και περισσότερες φορές. Εκτός του ότι πρόκειται για τη «βιτρίνα» σου όταν χαμογελάς, πολλές Παγκόσμιες έρευνες Υγείας έχουν αποδείξει πως τα χαλασμένα δόντια ευθύνονται και για ένα σωρό άλλες παθήσεις, όπως τα καρδιακά προβλήματα. Οπότε μην τα αμελείς για κανένα λόγο.

Όρθωνε το ανάστημά σου

Πόσες και πόσες γιαγιάδες έχουν πει τη φράση «μην καμπουριάζεις γιε μου». Έχουν απόλυτο δίκιο. Ο άντρας ο σωστός πρέπει πάντα να είναι σε στάση που να δηλώνει περηφάνια, όρθιος και με την πλάτη σε ευθεία γραμμή. Οι καμπούρα δεν είναι δύσκολο να δημιουργηθεί για αυτό μην ξεχνιέσαι και ψηλά το κεφάλι!

Δώσε έμφαση στο στυλ

Ότι κάνεις, να το κάνεις με στυλ. Μια φράση που πρέπει να σου μείνει χαραγμένη για πάντα στο κεφάλι. Ξεκίνα από το προσωπικό σου ντύσιμο. Στυλ δε σημαίνει να αγοράζεις μόνο πανάκριβα κοστούμια και παπούτσια που απαιτούν ολόκληρο τον μισθό σου. Μπορείς να είσαι αρκετά στυλάτος και φορώντας μια ζακέτα, συνδυασμένη με sneakers, αρκεί να είσαι σε θέση και ο ίδιος να τα υποστηρίξεις.

Αν θες να είσαι σίγουρος πως τα ρούχα που φοράς σου πάνε, ξέχνα τα πολυκαταστήματα και τις βιτρίνες και την επόμενη φορά που θα θέλεις να ανανεώσεις τη γκαρνταρόμπα σου, επισκέψου έναν ράφτη. Έτσι θα είσαι σίγουρος πως ότι κι αν αποφασίσεις να φορέσεις, θα είναι ειδικά σχεδιασμένο για το σώμα σου.

Η ευγένεια σου σε χαρακτηρίζει

Δώσε μεγάλη έμφαση στους τρόπους σου. Επειδή είσαι άντρας δε σημαίνει πως είσαι ελεύθερος να καφρίζεις συνεχώς. Μίλα ευγενικά, κράτα πάντα χαμηλούς τόνους και προσφέρσου να εξυπηρετήσεις τις γυναίκες όπου το χρειάζονται. Εκτός κι αν είσαι παντρεμένος και σου γίνει πρόταση να ξενοκοιμηθείς. Εκεί ούτε ευγενικός θα είσαι απέναντι στη γυναίκα σου, αλλά και ούτε θα έχεις κάτι να κερδίσεις, εκτός από λίγες ώρες σεξουαλικής ευχαρίστησης και πολλές ώρες «παντόφλας» σε περίπτωση που η... αντίζηλος είναι μαρτυριάρα

Σχετικές ειδήσεις