MEN'S GUIDE

Πώς να κάνεις πιο όμορφο το σπίτι σου

Πώς να κάνεις πιο όμορφο το σπίτι σου

Το στυλ ενός άντρα δεν περιορίζεται στις γραβάτες και τα παπούτσια που αλλάζει καθημερινά. Το σπίτι σου είναι μια προέκταση του εαυτού σου, οπότε πρέπει να μάθεις και να το φροντίζεις...

Μια μεγάλη αλήθεια είναι πως όταν τελειώνεις από τη δουλειά σου και επιστρέφεις σπίτι, ο χώρος σου πρέπει να μπορεί να σε χαλαρώνει. Να κοιτάς γύρω και να αισθάνεσαι όμορφα, διαφορετικά το ενδεχόμενο να κουράζεσαι ακόμα και όταν είσαι καθισμένος στον καναπέ σου, είναι πολύ πιθανό.

Από τα χρόνια της προϊστορικής ιστορίας, οι άντρες ήταν υπεύθυνοι για την κατασκευή και τη «θωράκιση» των σπιτιών (εντάξει, τότε ήταν καλύβες).
Στην εποχή μας, κάθε άνθρωπος έχει την άνεση να μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα σωρό υλικά προκειμένου να «ντύσει» τους τοίχους και γενικά τους χώρους του! Από ευρηματικά κουτιά πίτσας, μέχρι ένα vintage έπιπλο, υπάρχουν πολλά πράγματα που δε σκέφτηκες ποτέ πως μπορείς να τα αξιοποιήσεις.

Οπότε, αν έχεις όρεξη για αλλαγές, πάρε μερικές ιδέες για να κάνεις το σπίτι σου πιο γοητευτικό.

Βάλε χρώμα

Ένας από τους πλέον εύκολους τρόπου για να αλλάξεις όλη τη διακόσμηση του σπιτιού και να το κάνεις να δείχνει σαν καινούριο, είναι το χρώμα. Η κουζίνα και το μπάνιο συνήθως πρέπει να «ντύνονται» με απαλά χρώματα όπως άσπρο ή πολύ ανοιχτό γαλάζιο.

Τα πιο σκοτεινά χρώματα, μπορεί να προσδίδουν γοητεία και να κάνουν πιο «ζεστό» το σπίτι, όμως δεν προσφέρονται για όλους τους χώρους. Προτίμησέ τα στην κρεβατοκάμαρα, ενώ για το σαλόνι σου και την τραπεζαρία διάλεξε κάτι σε πιο πράσινο, ή βαθύ γαλάζιο.

Γενικά, θα διαπιστώσεις και μόνος πως το χρώμα θα σου αλλάξει τη διάθεση.

Συνδύασε το παλιό με το νέο

Κάποιο προτιμούν το κλασικό στυλ, κάποιοι το πιο μοντέρνο. Ο συνδυασμός των δύο ωστόσο μπορεί να δημιουργήσει ένα επικό αποτέλεσμα και να κάνει τον χώρο σου πολύ ενδιαφέρον. Ας πούμε πως διαθέτεις ένα τραπέζι του 1950 από τη γιαγιά σου. Φαντάσου το τώρα με ένα μοντέρνο φωτιστικό απάνω του! Μαγεία...

Vintage ομορφιά!

Καλά και όμορφα τα νέα αντικείμενα, όμως σαν το vintage τίποτα. Η αισθητική των προηγούμενων ετών μπορεί να σου διακοσμήσει το σπίτι με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδείξεις το στυλ σου με κάθε επισημότητα.
Κάνε μια βόλτα στις παλιές αγορές και αναζήτησε έπιπλα και φωτιστικά από προηγούμενες δεκαετίες. Θα δεις αλλαγές και στο χώρο σου αλλά και στη διάθεσή σου!

Το μίνιμαλ είναι το μάξιμουμ!

Κι όμως μπορεί να συμβεί αυτό! Όσο πιο πολύ «φορτώσεις» το χώρο σου, τόσο πιο μικρός θα δείχνει. Βάλε λίγα έπιπλα, αλλά καλά, μη γεμίζεις τους τοίχους σου με πίνακες, γενικά μην προσπαθήσεις να γεμίσεις όλα τα δωμάτια με έπιπλα, κάδρα και ότι άλλο κατεβάσει το κεφάλι σου.

Ένα σπίτι που έχει λίγα έπιπλα, φαίνεται και μεγαλύτερο και δεν είναι και τόσο χαοτικό οπτικά, όσο ένα που έχει «μπουχτίσει» από αυτά.

Σχετικές ειδήσεις