MEN'S GUIDE

Πώς να ξυριστείς σωστά!

Πώς να ξυριστείς σωστά!

Το ξύρισμα δεν είναι αγγαρεία. Είναι μια δουλειά που πρέπει να την κάνεις καλά αν θέλεις το πρόσωπό σου να είναι φρέσκο και χωρίς πολλά σημάδια.

Για να ξυριστεί όμως κάποιος σωστά, δεν αρκεί να είναι περίτεχνος στις κινήσεις του όταν κρατάει το ξυραφάκι. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να τηρήσεις με θρησκευτική ευλάβεια προκειμένου να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ας δούμε τους βασικότερους:

- Πριν ξεκινήσεις το ξύρισμα, πάρε τα μέτρα σου. Βάλε μια βρεγμένη (με ζεστό νερό) πετσέτα για πέντε λεπτά στο πρόσωπό σου προκειμένου να μαλακώσεις τις τρίχες σου. Μετά το ξυραφάκι θα κάνει πιο άνετα τη δουλειά.

- Να χρησιμοποιείς πάντα καλά προϊόντα. Μην προτιμάς τα «τσάμπα», αφού θα έχεις μεγάλες πιθανότητες να πάθεις ερεθισμούς.

- Πάρε πινέλο για τον αφρό σου. Με αυτό τον τρόπο θα αφαιρέσεις με κάτι απαλό τα νεκρά κύτταρα του προσώπου σου, ενώ θα έχεις και καλύτερης ποιότητας αφρό.

- Προσοχή στο ξυράφι σου! Τα απλά ξυραφάκια μιας χρήσης δεν διαθέτουν καλές λεπίδες και έτσι το ξύρισμα δεν είναι όσο βαθύ πρέπει. Να πάρεις μια μηχανή, το πρόσωπό σου χρειάζεται τα καλύτερα προϊόντα για να λάμψει!

- Να ξυρίζεις πάντα με τη φορά της τρίχας. Αν κάνεις κόντρα ξύρισμα ασκείς μεγαλύτερη πίεση στην τρίχα και έτσι έχεις περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστείς.

- Πάντα να χρησιμοποιείς ένα καλό after shave. Η ενυδάτωση του δέρματός σου εξαρτάται από αυτό!

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr
Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις